Nieuws 26-07-17 | 6081 keer gezien

De Mazda3 laat concurrentie ver achter zich in rijtest Autovisie

Autovisie ging op zoek naar de hatchback die het lekkerste stuurt. Naast de Mazda3 werden ook de Alfa Romeo Giulietta en Seat Leon getest. Naar eigen zeggen was Autovisie op zoek naar de “nachtburgemeester” onder de hatchback. De auto die niet alleen overdag goed geschikt is, maar ook uit de band springt als het gaat om stuur- en rijplezier.

De Mazda3 is volgens Autovisie “de mysterieuze outsider”. “Met zijn fel kijkende koplampen, forse neus, langgerekte wielbasis en aangedikte spatborden is het een model dat een hoog ‘love-it-or-hate-it’ gehalte heeft”.

Over het rijden in de Mazda3 schrijft Autovisie: “(…) wie van thillers houdt, wil in de Mazda zitten. De besturing is bijvoorbeeld het sterkst bekrachtigd van allemaal, maar wel met behoud van stuurgevoel en precisie. (…) Dat verradelijke rafeltje maakt hem speciaal. De mooiste bloemen pluk je immers aan de rand van het ravijn, dat gevoel geeft de Japanner als je met uitgeschakeld esp een afrit pakt. Wachtend op wat komen gaat, dat moment is onbetaalbaar. Daar doe je het voor.”

“Als er een auto is die je na een stevige rit het gevoel geeft dat je ‘los’ bent gegaan, dan is het de Mazda3”

Autovisie concludeert als volgt “Als er een auto is die je na een stevige rit het gevoel geeft dat je ‘los’ bent gegaan, dan is het de Mazda3. De goede aandrijflijn, het fijne stuurgevoel en het avontuurlijke weggedrag: de toegewijde stuurman wordt er zielsgelukkig van. Doordeweeks is hij de verantwoordelijke huisvader en in het weekend de onvermoeibare nachtburgemeester. (…) echt uit de band springen kan het heftigst met de Mazda.”

Delen via

Tags:   rijtesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *