Innovatie, Nieuws 18-04-24 | 39 keer gezien

De volledig nieuwe Mazda CX-80: het nieuwe zevenzits vlaggenschip van Mazda

Mazda CX-80 Plug-in Hybrid
  • Comfort, gemakt en veelzijdigheid – crafted in Japan
  • Mazda e-Skyactiv Plug-in Hybrid aandrijflijn met achterasgestuurde All-Wheel Drive

Waddinxveen, 18 april 2024. Vandaag maakt de volledig nieuwe Mazda CX-80 met drie rijen zijn Europese debuut, met een virtuele onthulling op Mazda Motor Nederland. Na de lancering van de CX-60 is de volledig nieuwe Mazda CX-80 de tweede van twee nieuwe modellen voor Europa uit de Large Product Group van het bedrijf. Het is de ruimste auto in Mazda’s Europese line-up en wordt het nieuwe vlaggenschip voor Mazda in de regio. In Nederland start de voorverkoop van de Mazda CX-80 Plug-in Hybrid op 7 mei 2024, met een vanafprijs voor de Exclusive-Line van € 62.390,-, inclusief kosten rijklaar maken.

In de nieuwste evolutie van Mazda’s unieke Kodo-designaanpak hebben de ontwerpers zich gericht op de elegantie en puurheid van een minimalistische Japanse esthetiek, waarbij alle overbodige elementen worden weggelaten. Dit wordt bereikt door de unieke ‘hands-on’ benadering van Mazda’s ontwerpers en meester-ambachtslieden, die als doel hebben auto’s te produceren met een duidelijke Japanse signature.

Met een lengte van bijna vijf meter en een wielbasis van meer dan drie meter is de volledig nieuwe Mazda CX-80 langer, hoger en heeft hij een aanzienlijk langere wielbasis dan de populaire CX-60. In combinatie met twee neerklapbare stoelen op de derde rij is de CX-80 leverbaar met keuze uit drie configuraties voor de tweede rij, waaronder de keuze uit twee aparte captains seats gecombineerd met een middenconsole of een doorloop naar de derde rij.

De volledig nieuwe Mazda CX-80 is uitgerust met technologie die past bij het vlaggenschip van Mazda’s Europese modellengamma en omvat drie nieuwe functies: een nieuwe Alexa[1] spraakbediening voor in de auto, een nieuw connected navigatiesysteem dat de voordelen van zowel offline als online diensten combineert en tot slot een nieuwe Trailer Hitch View die gebruikmaakt van het centrale display en geavanceerde graphics om de auto te helpen positioneren ten opzichte van een aanhanger.

In Nederland zal de CX-80 leverbaar zijn als een e-Skyactiv PHEV: een combinatie van een viercilinder benzinemotor en een elektromotor, die aantrekkelijke prestaties levert met uitstekende milieuprestaties [2]. De e-Skyactiv PHEV heeft een totaal systeemvermogen van 327 pk/241 kW en een koppel van 500 Nm. Hij accelereert van 0-100 km/u in 6,8 seconden, heeft een topsnelheid van 195 km/u en kan 60 km volledig elektrisch rijden. Hij heeft uitstekende milieuprestaties met een WLTP-gemiddeld brandstofverbruik van 1,6 l/100 km en eenCO2-uitstoot van slechts 36 g/km.

Beide krachtbronnen zijn gekoppeld aan een achttrapsautomaat en Mazda’s i-Activ All-Wheel Drive systeem. Mazda Intelligent Drive Select (Mi-Drive) biedt keuze uit vijf rijmodi voor de Plug-in Hybrid, zoals reeds geïntroduceerd in de CX-60.

Het platform van de CX-80 is voorzien van double wishbone voorwielophanging en multi-link achterwielophanging om een hoog niveau van rijcomfort, een stabiele houding en soepele carrosseriecontrole te garanderen. De permanente vierwielaandrijving combineert de stabiliteit en tractie van AWD met de neutrale bochtkarakteristieken van een achterwielaandrijving. De volledig nieuwe Mazda CX-80 heeft eveneens een indrukwekkende trekcapaciteit van 2.500 kg.

De uitgebreide reeks geavanceerde i-Activsense rijhulpsystemen van de CX-80 mikt op een Euro NCAP-veiligheidscore van 5 sterren. Tot de nieuwe veiligheidsvoorzieningen van de CX-80 behoren Cruising & Traffic Support (CTS) met de nieuwe Unresponsive Driver Support, Smart Brake Support (SBS) met de nieuwe Head-on Collision Mitigation en Emergency Lane Keeping (ELK) met de nieuwe Head-on Traffic Avoidance Assistence.

De vanafprijs voor de CX-80 Exclusive-Line verschilt 4.200 euro meer ten opzichten van de Mazda CX-60 Exclusive-Line. De volledige prijslijst van de Mazda CX-80 is beschikbaar vanaf 7 mei 2024. Op deze datum start in Nederland de voorverkoop van de volledig nieuwe Mazda CX-80 en de auto zal vanaf najaar 2024 bij de dealers te koop zijn.


* LET OP: De verbruiks- en emissiewaarden in dit persbericht zijn voorlopig. De EG-typegoedkeuring en het conformiteitscertificaat met officiële waarden zijn nog niet beschikbaar. Afwijkingen zijn mogelijk.

[1] Amazon, Alexa en andere gerelateerde merken zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of haar dochterondernemingen.

[2] Gewogen energieverbruik, gecombineerd voor Mazda CX-80 e-Skyactiv PHEV: 1,6 l/100 km en 23,9 kWh elektriciteit/100 km; gewogen CO2-emissies, gecombineerd: 36 g/km, CO2-klasse: B. Gecombineerd brandstofverbruik en CO2-klasse met lege accu: 8,1 l/100 km. CO2-klasse: G. (Voorlopige waarden)*

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *