Rijplezier, Verdieping 25-09-20 | 3979 keer gezien

Deze parkeerapps maken je autoleven gemakkelijker

Gemak dient de mens. Zo is het ook met parkeerapps. Met een parkeerapp hoef je bijvoorbeeld niet op zoek te gaan naar de dichtstbijzijnde parkeerautomaat. En het vervelende is dat-ie altijd verder weg is dan je denkt. Parkeerapps hebben dus voordelen. Welke? En welke parkeerapps zijn er?

Vooral als de regen met bakken uit de hemel valt, wil je niet op zoek naar een parkeerautomaat. Dat is met een parkeerapp gelukkig ook niet nodig. Je meldt je auto aan voor de desbetreffende parkeerzone, direct op je smartphone. Zo simpel is het. Let op: boven op de parkeerkosten betaal je voor het gebruik van de parkeerapp, de zogeheten transactiekosten. Betalen doe je aan het einde van de maand, vaak met een automatische incasso. Verder dien je je te registreren.

Niet vergeten af te melden

Een ander voordeel van parkeerapps is dat je alleen betaalt voor de tijd waarin je daadwerkelijk geparkeerd staat. Een parkeerautomaat werkt met stappen van bijvoorbeeld tien minuten. Met een parkeerapp betaal je dus nooit te veel. Maar vergeet je niet af te melden vlak voordat je wegrijdt; anders lopen de parkeerkosten door. Hier kan je een notificatie voor instellen, maar hier zitten wel kosten aan verbonden.

Goedkope en gratis parkeerapps

Nu je het nut van parkeerapps inziet, wil je wellicht weten of er goedkope of misschien zelfs gratis parkeerapps zijn. Veel parkeerapps zijn gelukkig gratis, zoals het populaire Parkmobile. Je betaalt geen registratiekosten maar wel transactiekosten. Een andere gratis parkeerapp is ANWB Parkeren (onderdeel van de app ANWB Onderweg). Een voorwaarde is dat je lid van de ANWB moet zijn.

De parkeerapp Ease2pay is de enige parkeerapp die volgens zijn aanbieder écht gratis is. Deze parkeerapp rekent ook geen transactiekosten. Goedkope parkeerapps zijn TanQyou en Yellowbrick.

Abonnement parkeerapp

Als je vaak parkeert, overweeg dan een abonnement op een parkeerapp. Dat kan voordeliger zijn dan per transactie te betalen. Met een abonnement betaal je een vast bedrag per maand en geen transactiekosten.

Check de volgende parkeerapps voor meer info:

Delen via

Tags:   Tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *