De nieuwe Mazda CX-60 Plug-in Hybrid beschikt over een uniek systeem: het Driver Personalisation System. Dit systeem onthoudt je voorkeuren en gebruikt gezichtsherkenning om te weten wie er achter het stuur plaatsneemt. Zodra je instapt, stelt je CX-60 zich in. Dat is met name handig als er meerdere personen in de auto rijden, bijvoorbeeld als de CX-60 wordt gebruikt in een zakelijke vloot, als lesauto voor rijscholen of als meerdere personen binnen één huishouden met de auto rijden. Maar de CX-60 is om nog veel meer redenen interessant. Dat leggen we graag aan je uit.

Driver Personalisation System

Het Driver Personalisation System is bedacht door Mazda om het leven aangenamer te maken en om het gebruiksgemak van de Mazda CX-60 te verhogen. Dit baanbrekende systeem herkent de persoon op de bestuurdersstoel en past de omgeving – stoelpositie, stuurwiel, spiegels, HUD en zelfs de geluids- en klimaatregelings-instellingen – automatisch aan zijn lichaamsbouw en de persoonlijke voorkeuren aan. Door te werken met profielen, hoeft de bestuurder alleen maar zijn of haar profiel te selecteren. Vervolgens stelt de auto direct alle voorkeuren horend bij het betreffende profiel in. Dit maakt de Mazda CX 60 ook perfect geschikt voor gebruik in een zakelijke vloot, waarbij meerdere personen gebruikmaken van deze plug-in hybride auto.

Mi-Drive Mazda

De bestemming van de zakelijk rit maakt niet uit. Dat komt omdat de Mazda CX-60 op alle soorten ondergrond zijn mannetje staat, dankzij Mi-Drive Mazda. Dit omvat verschillende rijmodi, te weten Normal, Sport, Off-Road, Towing en EV. Elke rijmodus heeft zijn eigen kenmerken, waarbij Sport zorgt voor meer beleving zorgt en Off-road specifiek bedoeld is voor off-road rijden. De auto zorgt in deze rijmodus voor optimale grip door elk wiel afzonderlijk te regelen. Het trekken van een paardentrailer of boottrailer wordt in de rijmodus Towing ook geen probleem bij de Mazda CX-60, want geremd mag deze SUV 2.500 kilogram trekken. Een afspraak in de binnenstad? Geen probleem: in de modus EV kan de Mazda CX-60 tot wel 63 kilometer elektrisch rijden volgens de WLTP-testnorm, waarbij deze Plug-in Hybrid ook in emissievrije zones mag rijden.

Aan alles gedacht

Waarom de Mazda CX-60 Plug-in Hybrid nog meer geschikt is voor zakelijk gebruik? Simpel: in deze auto is aan alles gedacht. Deze SUV is crafted in Japan. Het Mazda CX 60 interieur ademt sfeer en luxe en is afgewerkt met hoogwaardige materialen. De Mazda CX 60 Homura vormt geen uitzondering. Kenmerken van deze extra sportieve uitvoering zijn zwarte lederen bekleding, 20-inch lichtmetalen wielen, een sportieve afwerking van de achterbumper met accenten in Gloss Black en een honingraatgrille in Gloss Black. Ook het handige Driver Personalisation System is standaard. De Mazda CX 60 Takumi gaat nog een stapje verder wat betreft luxe met Pure White nappa lederen bekleding en interieurafwerking met esdoornhout en luxe ‘Musubu’ stiksel. Dan wordt elke zakelijke rit een feest.