Nieuws 04-10-22 | 1223 keer gezien

Duizend Mazda CX-60 Plug-in Hybrides verkocht in Nederland

De volledig nieuwe Mazda CX-60 Plug-in Hybrid heeft de verkoopgrens van duizend exemplaren aangetikt. Al in de presale bleek het model een groot succes te zijn en werden er in Nederland meer dan 800 CX-60’s verkocht. Na één maand in de showroom staat het totaal al op duizend. De eerste Nederlandse kopers rijden inmiddels in hun nieuwe auto. Mazda introduceert met de CX-60 de eerste Plug-in Hybride technologie van het merk in het Europese SUV-segment. De Mazda CX-60 is verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen, voor een vanafprijs van € 53.690, inclusief kosten rijklaar maken.

Mazda CX-60 overtreft de verwachtingen

“De afgelopen maanden zijn onze verwachtingen overtroffen met de verkoopresultaten van de Mazda CX-60 Plug-in Hybrid. Op dit moment staat de CX-60 reeds een maand in de Nederlandse showroom, maar ook in de presales fase verkocht de CX-60 ontzettend goed. Bij Mazda zijn we trots op het nieuwste topmodel. Het vertegenwoordigt alles wat er de afgelopen 100 jaar is opgebouwd in het DNA van Mazda en is tevens het belangrijkste op de markt gebrachte model van de afgelopen tien jaar.”, aldus Bert de Vidts, Managing Director Mazda Motor Nederland.

Mazda CX-60 gaat succes CX-5 achterna

De populaire CX-5 is reeds een vaste waarde in het Mazda modellengamma. Sinds de lancering in 2012 zijn er in Europa al meer dan 500.000 exemplaren verkocht, waarvan 30.500 in Nederland.
De CX-5 is tot nu toe het populairste model van Mazda, maar de presales resultaten van de CX-60 overstijgen de presales resultaten van de CX-5. De CX-5 was het eerste Mazda-model dat ontwerpen is volgens de Kodo-designfilosofie, wat staat voor ‘Soul of Motion’. Ook bij de CX-60 staat de Kodo-designfilosofie centraal in het ontwerp. De imposante kracht van de fraaie en dynamische styling van de Mazda CX-60 staat symbool voor de intelligentie en elegantie van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van het Kodo-design, gekoppeld aan de stoerheid van de opvallende SUV-architectuur met voorin geplaatste motor en achterwielaandrijving.

Ontworpen voor wie hoge eisen stelt

De Mazda CX-60 Plug-in Hybrid heeft een aandrijflijn die een Skyactiv-G 2.5, viercilinder benzine met directe injectie combineert met een grote, 100kW sterke elektromotor, een volledig nieuwe 8‑traps automatische transmissie en een 17,8kWh li-ion batterij met extra grote capaciteit, zodat tot een afstand van 63 kilometer volledig elektrisch kan worden gereden.

Naast een acceleratie van 0-100 km/u in slechts 5,8 seconden, uitstekende milieukwalificaties1 en het comfort van het interieur, levert de Mazda CX-60 een totaal systeemvermogen van 241 kW/327 pk en een riant koppel van 500Nm. De CX-60 is daarmee een uitstekende trekauto met een trekgewicht van 2.500kg.

De Mazda CX-60 is de belichaming van Mazda’s inzet voor duurzame mobiliteit, die meerdere oplossingen omvat, en het principe van de juiste oplossing op het juiste moment. De Mazda CX-60 speelt in op de groeiende behoeften in dit segment met een ruimere keuze aan SUV’s die een hoge mate van milieuvriendelijkheid combineren met het rijplezier dat kenmerkend is voor elke Mazda. De Mazda CX-60 is verkrijgbaar in vier uitvoeringen: de Prime-Line, Exclusive-Line en de twee uitgesproken design-uitvoeringen; Homura en Takumi. Waarvan de Sportieve Homura uitvoering de meest populaire blijkt onder kopers.

1 Mazda CX-60 e-Skyactiv PHEV brandstofverbruik 1,5 l/100 km/ 66,7 km per liter, CO2-uitstoot 33 g/km (WLTP gecombineerd). Voertuigen wordt gehomologeerd volgens de typegoedkeuringsprocedure WLTP (Verordening (EU) 1151 / 2017; Verordening (EU) 2007/715).

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *