Financieel, Verdieping 11-06-20 | 2780 keer gezien

€ 4.000 subsidie voor de Mazda MX-30

Subsidie Mazda MX-30

De gloednieuwe Mazda MX-30 komt in aanmerking voor de subsidie op elektrische voertuigen, zoals die vanaf 1 juli a.s. geldt voor auto’s in de prijsklasse tussen de €12.000 en €45.000. Dat betekent dat de particulier, die Mazda’s eerste in serie geproduceerde volledige elektrische auto aanschaft, van de staat een extraatje krijgt van € 4.000,-. In het geval van private lease geldt een maandelijks bijdrage van de staat ter grootte van € 83 per maand voor een periode van 48 maanden.

Wanneer geldt de subsidie?

De subsidieregeling van het rijk geldt uitsluitend voor emissieloze personenauto’s, zowel gebruikt als nieuw, in de genoemde prijsklasse en met een minimale actieradius van 120 kilometer. Elektrische auto’s die vanaf 4 juni privé gekocht of privé geleaset worden komen in aanmerking voor de subsidie, die vanaf 1 juli aangevraagd kan worden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Voorwaarde is wel dat de auto minimaal drie jaar in Nederland blijft bij dezelfde eigenaar. Koopt men binnen die drie jaar een andere auto dan moet een deel van de subsidie naar rato worden terugbetaald. Tenzij men een andere auto koopt die eveneens voor deze subsidie in aanmerking komt, waarbij deze auto dan voor de resterende termijn op dezelfde eigenaar geregistreerd moet worden.

Voor meer alle actuele informatie hierover verwijzen we je graag naar de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Mazda MX-30 nu met € 4.000 subsidie

De staatsubsidie komt voor Mazda op een goed moment. De MX-30 is al enige maanden te koop en zal vanaf begin september uitgeleverd worden. De gloednieuwe EV van Mazda is als First Edition rijk uitgerust en verkrijgbaar voor € 33.990 rijklaar. Deze prijsstelling is exclusief de subsidie regeling van € 4.000, waarmee de MX-30 nog aantrekkelijker is. De MX-30 First Edition is in Nederland slechts in een beperkte oplage beschikbaar.

Direct een offerte aanvragen

Delen via

Tags:   elektrisch rijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *