Design, Nieuws 01-03-22 | 1619 keer gezien

Een Kodo-evolutie: wereldpremière van de volledig nieuwe Mazda CX-60 Plug-in Hybride op dinsdag 8 maart 2022

Mazda CX-60 teaser 3

De ingetogen, maar toch zelfverzekerde styling van Mazda’s volledig nieuwe topmodel, de CX-60 Plug-in Hybrid, beschikt over de nieuwste vorm van de unieke Kodo-designfilosofie van het merk. De sterke persoonlijkheid van de CX-60 komt voort uit zijn fraaie en natuurlijke proporties, die duidelijk zijn karakter met een voorin geplaatste motor in combinatie met achterwielaandrijving weerspiegelen.

Het exterieurdesign is geïnspireerd op het Japanse esthetische principe ‘less is more’ en het concept ‘Ma’ – de kalme en waardige schoonheid van lege ruimte, waardoor een auto is ontstaan die subtiel oogt, maar toch een zelfverzekerde uitstraling heeft.

En profil gezien loopt een krachtige lichtbundel van het dak naar het achterspatbord, als een krachtige lijn die met een Japanse kalligrafiepenseel is getekend en ervoor zorgt dat de auto stevig op de grond lijkt te staan.

In combinatie met de schouderlijn die naar voren toe opent, creëert dit de subtiele beweging aan de zijkant van de auto die de omgeving op een unieke, maar toch eenvoudige manier weerspiegelt en de auto tot leven laat komen.

Om extra visuele impact te realiseren, heeft Mazda een nieuwe witte carrosseriekleur gemengd – een subtiel reflecterende lak die speciaal werd ontwikkeld om de schoonheid van de CX-60 te benadrukken met behulp van contrasterende licht- en schaduweffecten.

· Voorzien van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Mazda’s unieke Kodo-designfilosofie

· De Japanse concepten ‘Less is More’ en Ma – de kalme en waardige schoonheid van lege ruimte – dienden als inspiratiebron

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *