Nieuws, Rijplezier 08-08-17 | 8001 keer gezien

“Een van de fijnst rijdende auto’s in zijn klasse” – Autoweek over de Mazda CX-3

Autoweek nam de Mazda CX-3 mee voor een rijtest en zijn zeer te spreken over het rijgedrag van de crossover. Zo concluderen ze over het rijgedrag: “Een van de fijnst rijdende auto’s in zijn klasse. Scherp en sportief”. 

Dat zijn niet de enige woorden die ze wijden aan het rijgedrag. “De precisie van het stuur is bovengemiddeld voor deze klasse en het onderstel laat weten wat er gebeurt. De balans is duidelijk het beste van deze drie”.

 

Over het interieur schrijven ze “Het vernieuwde stuur is klein, eveneens een sportief vleugje, en ligt goed in de hand. De zijruiten zijn uit één stuk en dat komt het zicht ten goede. (…) Dat dashboard is bekleed met mooi gestikt leer, wat het hele interieur een erg hoogwaardige sfeer geeft.”

“Keurig verbruik voor zo’n motor” schrijft Autoweek, en “De Mazda behoort tot de top van het segment, ook qua restwaarde”.

Bovendien wordt ook het verbruik en de restwaarde van de CX-3 positief ontvangen. “Keurig verbruik voor zo’n motor” schrijft Autoweek, en “De Mazda behoort tot de top van het segment, ook qua restwaarde”.

De conclusie van Autoweek luidt

“Als we met het hart kiezen, nemen de we Mazda CX-3 mee naar huis. Hij oogt niet alleen het meest dynamisch, maar zo rijdt hij ook. En die ouderwetse dikke motor is des te fijner in tijden van downsizen, zeker als je ziet dat het praktijkverbruik er niet onder lijdt.”

Nieuwsgierig geworden naar de Mazda CX-3?
Ervaar hem hier.

Delen via

Tags:   rijtesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *