Ontspanning, Rijplezier 15-04-21 | 8933 keer gezien

Eropuit in het voorjaar | Mazda Must Drive

Mazda2 voorjaar 2021

Ga je er, juist nu, graag op uit? Maar is het door de maatregelen niet mogelijk om bepaalde activiteiten te ondernemen? Ontdek Nederland dan via de mooiste autoroutes, want met een roadtrip in jouw regio ben je verzekerd van de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. We delen graag, per provincie, de mooiste Nederlandse autoroutes.

Zuid Holland 107 km

Ontdek het puur Hollandse polderlandschap al rijdend door gebied met rivieren en historische dorpen. Tijdens deze sfeervolle toer kom je langs de rivieren Giessen en Linge. Verder passeer je tijdens deze rit levendige weiden, verschillende kerktorens maar ook authentieke boerderijen. Start of eindig deze fijne route op de Banneweg in Gorinchem.   

Noord Brabant 160 km

In en rondom Noord Brabant bevinden zich genoeg vestingsteden om een mooie tour langs te maken. Je kunt hiervoor de Zuiderwaterlinie volgen die 11 historische vestingsteden met elkaar verbindt. Rijd langs deze idyllische steden en waan je in de geschiedenis van Nederland. Aanschouw de stadswallen, bastions, poorten en grachten al rijdend of maak een korte stop. Ervaar het zelf!

Noord Holland 188 km

Vermijd de bekende wegen en ontdek Noord Holland eens via binnendoor wegen. Rijd langs de rand van het historische centrum van Purmerend als je deze route start in Monnickendam. Doorkruis vervolgens Midden Beemster en geniet van mooie dijken omringd met schitterende molens. Hollandser wordt het niet! Vervolg deze route via mooie bezienswaardigheden zoals Fort Veldhuis, Kasteel Nuwendoorn en eindig voldaan de eindbestemming.

Friesland 119 km

Een mooie route langs de Friese meren is het meer dan waard. Aangezien een groot deel van de Zuidwesthoek van Friesland bestaat uit water gaat de route door deze omgeving. Dit gebied trekt normaal, voornamelijk in de zomer, erg veel toeristen waardoor je – juist nu – rustig kunt genieten van de charmante aangrenzende oude stadjes. Tour door dit groene en bosrijke gebied en geniet van de prachtige Friese Meren.

Drenthe 160 km

Voor natuur- en cultuurliefhebbers is deze route langs bossen, kanalen en mooie dorpjes echt genieten. Bezoek hunebedden langs het mooie zuiden van Drenthe en ontdek het mooie Drentse binnenland met veel afwisseling in landbouw. Slinger vervolgens via klinkerweggetjes door Dwingeloo en Diever om tot slot deze bijzondere route te eindigen bij Kasteel van Coevorden.

Groningen 145 km

Een heerlijke route waar je een paar uur voor kan uittrekken inclusief pauzes. Baan je al rijdend langs historische dorpjes zoals Leens, Ezinge, Warffum, Garnwerd, Eenrum en Winsum. Geniet tijdens deze rit van rust en ruimte en passeer monumentale boerderijen en eindeloze uitzichten van het Groningse landschap. Deze route brengt je langs  wierden, dijken, sluizen en maren.

Utrecht 91 km

De omgeving van de Utrechtse Heuvelrug leent zich bij uitstek voor een mooie tocht met de auto. Beleef al kronkelend over de weg dit mooie stuwwallenlandschap. Stop eventueel hier en daar voor mooie buitenplaatsen zoals Slot Zeist, Huis Doorn en Kasteel Beverweerd. Deze route in de middelste provincie van ons land is voor de meeste Nederlanders goed bereikbaar en zeker de moeite waard. Vergeet ook zeker niet even te stoppen voor Pyramide van Austerlitz. Stap in en ontdek!

Limburg 110 km

Waan je als het ware in het buitenland met deze route door het Zuid-Limburgse heuvelland. Dit karakteristieke stukje Nederland met talrijke bouwwerken opgetrokken uit mergel is erg plezierig. Dit komt mede door de uiteenlopende flora en fauna, maar ook de sfeervolle historische dorpjes dragen hier zeker aan bij. Geniet van de natuur en stop onderweg bij het Bundersbos, de Vijlenerbossen of Vaalserberg. Al met al een route die zeker de moeite waard is.

Gelderland 124 km

Deze enerverende route door de Betuwe, ook wel het Land van Maas en Waal genoemd, neemt je mee langs pittoreske dijkdorpen en leuke bezienswaardigheden. In de buurt van Nijmegen en Tiel kun je eventueel een stop maken om de Tuinen van Appeltern te bewonderen. Verder rijd je langs een aantal punten op de route langs de Linge die door een prachtig en heel afwisselend landschap kronkelt. Ontdek dit voorjaar nog deze route.

Zeeland 175 km

Nog zo’n mooie route is die door Zeeland, die gegarandeerd zorgt voor een mooi uitzicht met overal zee langs de route.  Rijd langs de imposante deltawerken en verschillende trekpleisters zoals het authentieke Yerseke, Slot Haamstede en Slot Moermond. Ervaar het Zeelandse landschap en tour over mooie weggetjes naar Zoutelande. Ook deze route kun we je zeker aanraden.

Overrijsel 110 km

Deze route willen we zeker niet vergeten in deze lijst. Tussen Nijverdal en Holten bevindt zich de Nijverdalsebergweg die je kunt vervolgen op de Hotlerbergweg. Een prachtige en populaire route dwars door de Sallandse Heuvelrug. Je toert hier langs droge heidegebieden en prachtige landschappen. Beleef dit voorjaar nog deze fijne route!

Flevoland 168 km

Last but not least! Ontdek de jongste en wat betreft landoppervlakte de kleinste provincie van Nederland vanuit de auto. Toer door de Noordoostpolder en de Flevopolder langs het IJsselmeer en Markermeer en geniet van dit mooie polderlandschap. Met deze route kun je ook het verborgen verleden van Werelderfgoed Schokland – een eiland op het droge – ervaren. Flevoland is duidelijk anders, ervaar het zelf.

Delen via

Tags:   Autoroute, Mazda Must Drive

 • Vincent schreef:

  Leuke tip! Was al lang op zoek naar dit soort routekaarten. Met google maps is het niet mogelijk om te navigeren via een GPX bestand, enkel de route wordt dan getoond op de kaart. Heb er nu de app “OsmAnd” voor gedownload. Moet het nog uitproberen maar hiermee zou het moeten lukken om ook (gesproken) navigatie te gebruiken.

  • Dafne schreef:

   Dankjewel en goed om te horen. Tips en suggesties zijn altijd welkom en ook handig voor andere lezers / gebruikers.

 • Marja Driessens-Diessel schreef:

  ‘Beetje’ vreemd om in een tijd waarin door het kabinet wordt opgeroepen om geen onnodige reizen te maken met deze routesuggesties te komen. Niet handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *