Design, Nieuws, Technologie 13-11-19 | 3039 keer gezien

Gouden stuurwiel voor de Mazda CX-30

Gouden stuurwiel Mazda CX-30

De Mazda CX-30 heeft het Gouden Stuurwiel 2019 gewonnen in de categorie SUV/crossover met een lengte tot 4,4 m. De geheel nieuwe crossover wint daarmee zijn allereerste prijs. In één van de belangrijkste verkiezingen door lezers in de autobranche. De prijs werd in Berlijn uitgereikt aan Yasuhiro Aoyama, President & CEO van Mazda Motor Europe. Het is het vijfde Gouden Stuurwiel voor Mazda tot nu toe. Eerder won de Mazda 323 in 1985 en 1989, gevolgd door de Mazda 626 in 1992 en de Mazda2 in 2014.

Gouden stuurwiel voor Mazda CX-30

Een enthousiaste Aoyama bij de prijsuitreiking: “Ik ben erg trots om deze buitengewone prijs voor de nieuwe Mazda CX-30 vanavond in Berlijn te mogen ontvangen“, zei hij. “Het laat zien dat we op de goede weg zijn met onze focus op design, technische innovatie en de harmonie tussen bestuurder en auto“.

Top drie notering voor Skyactiv-X

Er waren nog meer redenen om een feestje te vieren, dankzij de top drie notering van de nieuwe Skyactiv-X motor in de categorie innovatie en de nieuwe Mazda3 die hetzelfde bereikte in de compacte klasse. “De Skyactiv-X van Mazda is ’s werelds eerste in serie geproduceerde benzinemotor met compressieontsteking, die in de meeste toerentalgebieden werkt als een diesel. Het feit dat deze technologie door de lezers in Duitsland tot de topinnovaties werd verkozen biedt ons veel perspectief voor de toekomst,”voegde Aoyama toe.

De verkiezing

De verkiezing van het Gouden Stuurwiel eert de beste automotive-innovaties van het jaar. Lezers van de Duitse krant Bild am Sonntag en het tijdschrift AutoBild kozen hun favorieten in zeven klassen uit 58 voertuigen. Daarnaast brachten ze ook hun stem uit voor ‘Mooiste Auto’ en ‘Innovatie van het Jaar’. De top drie in elke categorie werd vervolgens in oktober getest op de Lausitzring. Een jury van 14 autocoureurs en auto-experts koos de Mazda CX-30 vóór de Volkswagen T-Cross en de Range Rover Evoque.

De Mazda CX-30

De geheel nieuwe crossover van Mazda beleefde zijn wereldpremière op de autosalon van Genève in maart dit jaar. De Mazda CX-30 is gepositioneerd tussen de CX-3 en CX-5. De Mazda CX-30 is verkrijgbaar met Skyactiv diesel- en benzinemotoren, maar ook met de nieuwe Skyactiv-X. Hier vind je meer informatie over de Mazda CX-30.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *