WIE BEN JE?

“Leo van Klaveren (52) uit Utrecht.”

WAT DOE JE VOOR WERK?

“Ik ben gespecialiseerd in coatings voor schepen, en dan met name superjachten. Ik lever advies en een breed scala aan inspectiediensten voor uiteenlopende verfprojecten, variërend van prestigieuze nieuwbouwprojecten tot gecompliceerde vernieuwingsprojecten. Dat doe ik als zelfstandig ondernemer onder de naam Coating Consultancy van Klaveren, het bedrijf dat ik in 2015 heb opgericht.”

“Ik ben, net als alle leden van ons team, gecertificeerd en volledig op de hoogte van de nieuwste normen die in de industrie worden gehanteerd. Daarnaast maken we voor onze inspecties gebruik van geavanceerde instrumenten en apparatuur in overeenstemming met de nieuwste normen.”

WAT VIND JE LEUK AAN JOUW FUNCTIE?

“Alles is leuk aan mijn functie! Ten eerste is ben ik helemaal thuis in de verfwereld. Ik ben ooit begonnen in een spuiterij, waarna ik een tijd verf heb verkocht en ook in samenwerking met laboratoria betrokken ben geweest bij de ontwikkeling ervan. Zo heb ik mij steeds verder gespecialiseerd in de kwaliteit van verf. Vervolgens werd ik steeds actiever op het gebied van inspectie, waarna ik uiteindelijk de superjachtwereld ben ingerold.”

“Ook leuk aan dit werk is de omgang met mensen uit alle werelddelen en de afwisseling, want ik werk niet alleen vanuit ons kantoor in Utrecht, maar natuurlijk ook geregeld op locatie om coatings te inspecteren. Vaak ook in het buitenland. De kwaliteitseisen die worden gesteld door de scheepswerven, verzekeraars en eigenaren van superjachten zijn torenhoog, dus er is veel behoefte aan een onafhankelijke en ervaren partij voor advies en inspectie. Het is een mooie erkenning als wij dan worden ingehuurd voor dit specialistische werk.”

WELKE MAZDA RIJD JE?

“Ik rijd in een Artic White Mazda CX-5 Skyactiv-G 194, in de uitvoering Sportive. Deze heb ik sinds juli 2022 en gebruik ik uitsluitend zakelijk. M’n vrouw rijdt privé ook in een Mazda CX-5, dus we hebben er twee voor de deur staan! Overigens is er wel een groot verschil tussen de twee CX-5’s, want de mijne staat op grijs kenteken. Dat scheelt een hoop geld, terwijl het aan de buitenkant nauwelijks te zien is.”

VANWAAR DE KEUZE VOOR MAZDA?

“Omdat ik super tevreden ben met het merk. Ik rijd al heel lang Mazda, sinds 1990 zelfs als ik me niet vergis. Ik heb vier Mazda’s 626 gehad, vier Mazda6’s, de Mazda2, Mazda3… Ik weet nog dat mijn eerste werkgever in een Mazda reed en dat ik via hem voor het eerst kennismaakte met het merk. Sindsdien heb ik nooit meer een ander merk gereden.”

“Dat is natuurlijk niet voor niets. Mazda heeft mij nooit teleurgesteld. De modellen zijn betrouwbaar, je hebt er nooit problemen mee, ze zijn goed betaalbaar en je krijgt veel waar voor je geld op het gebied van kwaliteit, veiligheid en uitrusting. Het hele totaalpakket klopt gewoon. Daarnaast moet ik zeggen dat de service van Mazda-dealer Knoop 100% top is – ook niet onbelangrijk natuurlijk.”

“Als fervente Mazda-rijder ben ik jaren geleden trouwens ook al een keer geïnterviewd, voor een artikel in het Mazda-magazine ‘Mazda Mobiel’. Ik reed toen 65.000 kilometer per jaar in een Mazda6. Ik zat toen meer in de auto dan thuis op de bank, haha. Leuk dat ik na zo veel jaar weer geïnterviewd mag worden, in een wereld die sindsdien behoorlijk is veranderd en waarin magazines bijna niet meer bestaan, maar waarin Mazda nog steeds geweldige auto’s maakt.”

WAT VIND JE BELANGRIJK IN EEN AUTO?

“Sowieso alle bovengenoemde zaken, anders blijf je niet zo lang bij hetzelfde merk plakken. Maar iets concreter, vind ik vooral comfort en ruimte belangrijk. Vandaar de keuze voor de Mazda CX-5, die ook nog eens lekker hoog zit.”

“Daarnaast hecht ik veel waarde aan een stoere uitstraling en een krachtige motor. Ik heb dan ook bewust gekozen voor de CX-5 in de uitvoering Sportive met een 194 pk sterke benzinemotor. De witte lakkleur met die zwarte wielen staat al heel dik, maar ik heb ook nog het dak zwart laten wrappen. Ook zijn alle verchroomde delen zwart gemaakt. Samen met het luxe interieur met zwarte lederen bekleding is hij wat mij betreft helemaal af.”

HOEVEEL KILOMETERS RIJD JE PER JAAR?

“Ik rijd nu zo’n 35.000 kilometer per jaar. Vandaar dat ik comfort en een goede motor belangrijk vind. En die kilometers zijn puur zakelijk. Ik betaal geen bijtelling voor deze auto en mag er dus ook geen privéritten mee maken. Voor de rittenregistratie heb ik een GPS-apparaatje laten inbouwen en dat werkt perfect.”

“Daarnaast rijd ik vrijwel altijd alleen. Ik heb niets aan een achterbank waar twee mensen comfortabel kunnen zitten. Bovendien kan ik af en toe wel wat ruimte gebruiken. Ik heb daarom een Mazda CX-5 op grijs kenteken genomen, zonder achterbank, met een grote laadruimte en een volledig tussenschot. Net zo makkelijk! En het scheelt een hoop geld, aangezien je voor een auto op grijs kenteken geen BPM betaalt.”

WAT VIND JE EEN MINPUNT AAN DE MAZDA CX-5?

“Dat ‘ie brandstof verbruikt, haha. Deze auto rijdt niet heel zuinig, met mijn rijstijl althans. Maar ik heb bewust voor deze motorvariant gekozen, dus dan mag ik ook niet klagen. Verder is er niets dat mij niet bevalt aan deze auto. Ik ben er zeer tevreden mee. En mijn vrouw ook trouwens, haha.”

WAT ZEGGEN ANDEREN OVER JOUW AUTO?

“De meesten reageren vrij enthousiast. De Mazda CX-5 is sowieso een auto die heel veel mensen aanspreekt, terwijl die van mij er ook nog extra stoer uitziet met al die zwarte accenten. Deze kleurcombinatie zie je niet vaak. Ik heb de CX-5 een persoonlijk tintje gegeven.”

WAT IS JOUW DROOMAUTO?

“Ik heb niet echt een droomauto. Dat is voor mij niet zo belangrijk. Een Ferrari of Lamborghini is mooi om naar te kijken, maar niet om in te rijden.”

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *