Nieuws, Technologie 02-10-23 | 257 keer gezien

Innovatieve techniek en uniek design gecombineerd in de nieuwe laadoplossing Mazda x CubeCharging

Mazda introduceert in samenwerking met CubeCharging een nieuwe laadoplossing voor het zorgeloos laden van iedere Mazda met een stekker, zoals de Mazda CX-60 Plug-In Hybrid of de volledig elektrische Mazda MX-30. Met de laadstations van CubeCharging kan ieder huis of bedrijf worden voorzien van een slimme laadoplossing vol innovaties en met een compact design van Nederlandse bodem. De Cube biedt de mogelijkheid om de auto met een snelheid van maximaal 22 kWh (Cube Smart) op te laden. Dat maakt deze laadoplossing toekomstbestendig en geschikt voor alle oplaadbare auto’s.

Bovendien is het merendeel van de laadoplossingen standaard uitgerust met load balancing, waarbij de gevraagde capaciteit in huis automatisch wordt afgestemd op de beschikbare capaciteit om de auto op te laden. Ook wordt iedere Mazda met een stekker voortaan door deelnemende Mazda dealers standaard geleverd met een Mazda laadpas, waarmee bij openbare laadstations en snelladers in Europa kan worden geladen.

Unieke laadpropositie voor Mazda klanten

Erik Hagoort, Director Marketing Communications bij Mazda Motor Nederland: “Het ontzorgen van onze klanten en dus een totaaloplossing bieden bij de Mazda dealer, staat bij Mazda op één. De samenwerking met Cube past perfect bij Mazda. Want net als bij Mazda, combineert Cube unieke technologie met een prachtig design. Het feit dat je jouw Cube zelfs kunt krijgen in de kleur van jouw Mazda, bijvoorbeeld de herkenbare Mazda-kleur ‘Soul Red Crystal’, zorgt voor nog meer eenheid en is een ware eyecatcher bij jouw woning of bedrijf.”

Eric Kraan, CEO CubeCharging, vult aan: ”Dankzij de slimme laadoplossing van Cube is het mogelijk om op een gemakkelijke manier een Mazda op te laden. Cube verkoopt haar producten vanaf nu dus via geselecteerde dealers binnen het Mazda netwerk, maar neemt na aanvraag van de offerte bij de Mazda dealer alle zorg uit handen; van de schouwing tot de daadwerkelijke ingebruikname van de Cube. We zijn trots dat we deze samenwerking met Mazda zijn gestart en dat Mazda onze innovatieve oplossing aanbiedt.”

Een zakelijke of particuliere totaaloplossing

Mazda en CubeCharging bieden voor de Mazda klant een totaaloplossing. De Cube Basic heeft een laadcapaciteit van maximaal 6,4 kW en is verkrijgbaar vanaf € 1.695 en montage aan de muur. Dit laadpunt is het meest geschikt voor mensen die het stroomverbruik niet hoeven te reguleren, omdat ze genoeg stroomcapaciteit ter beschikking hebben in het huishouden.

De Cube Basic+ is verkrijgbaar vanaf € 2.025 en montage aan de muur. Dit pakket is inclusief load balancing, waarmee ten alle tijden wordt voorkomen dat de hoofdzekering in de woning wordt overbelast.

De derde optie is de Cube Smart voor een prijs van € 2.250 en montage aan de muur. Bij dit pakket hoort een data-abonnement van € 86,40 per jaar. Dit pakket biedt, naast load balancing, bovendien de mogelijkheid om automatisch de stroom die is geladen te registreren evenals het doorvoeren van updates op afstand. Voor zakelijke rijders of ondernemers biedt dit laadstation de mogelijkheid om de kosten automatisch te verrekenen met de werkgever of eigen onderneming.

Bij alle Cube-opties kan de klant het laadpunt vergrendelen met een laadpas. Bij de Cube Smart is men bovendien verzekerd van service op afstand én krijgt men inzicht in het stroomverbruik. Cube biedt een basis installatiepakket voor montage aan de muur, inclusief tot 1 meter graven en bestraten. Daarnaast is er ook, tegen meerprijs, montage aan een RVS designpaal mogelijk. Na aanvraag van de offerte bij de Mazda dealer neemt CubeCharging contact op met de klant, om alle wensen, mogelijkheden en bijbehorende kosten te bespreken.

Overal en altijd laden met een unieke Mazda laadpas

Alle Mazda’s met een stekker worden door deelnemende Mazda dealers geleverd met een Mazda laadpas. Hiermee laadt de klant niet alleen comfortabel thuis wanneer er is gekozen voor een Cube laadpunt, maar werkt de pas ook in de rest van Europa. Dit kan bij zowel publieke laadpunten als snellaadpunten, zoals Fastned.

De laadoplossing die Mazda aanbiedt in samenwerking met CubeCharging is te verkrijgen bij de deelnemende Mazda dealer, zowel bij aanschaf van een nieuwe of gebruikte Mazda. 

Delen via

Tags:   CX-60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *