Technologie, Verdieping 06-09-17 | 7318 keer gezien

Mazda CX-5 behaalt maximumscore van vijf sterren bij EuroNCAP crashtests

Volgens de EuroNCAP is de Mazda CX-5 één van de veiligste gezinsauto’s die je op dit moment kunt kopen. De onafhankelijke organisatie op het gebied van crashtests beoordeelt het veiligheidsniveau van nieuwe auto’s die worden verkocht in Europa en wees de nieuwe Mazda CX-5 bij de laatste tests de maximale score van vijf sterren toe.

Dit oordeel kwam tot stand aan de hand van crashtests met de CX-5 en de evaluatie van de hoogstaande rijassistentiesystemen, die tot de standaarduitrusting behoren. De nieuwe Mazda CX-5, die inmiddels te koop is in heel Europa, scoorde veel punten vanwege de indrukwekkende bescherming van volwassenen, kinderen en voetgangers.

Mazda hecht veel waarde aan zowel de veiligheid van de mensen die in onze auto’s rijden als aan die van overige weggebruikers. Dat komt tot uiting in dit indrukwekkende EuroNCAP-resultaat.”

Jeff Guyton, President en CEO van Mazda Motor Europe, vertelt: “Mazda hecht veel waarde aan zowel de veiligheid van de mensen die in onze auto’s rijden als aan die van overige weggebruikers. Dat komt tot uiting in dit indrukwekkende EuroNCAP-resultaat. Het is een mooie beloning voor onze inspanningen op het gebied van geavanceerde veiligheidstechnologieën. Daarbij is onze Proactive Safety-filosofie gericht op de ondersteuning van bestuurders.”

De nieuwe Mazda CX-5: EuroNCAP scores*

Het vijf sterren-resultaat is te danken aan de inspanningen van de designers en ingenieurs van Mazda, die weigerden compromissen te sluiten bij de ontwikkeling van de nieuwe CX-5. Het model laat zien hoe bestuurders van een compacte crossover SUV zowel kunnen genieten van een buitengewoon hoog veiligheidsniveau dankzij de Proactive Safety technologie van Mazda, als van een opwindend design, waarvoor Mazda’s Kodo – ‘Ziel van beweging’ designtaal de basis vormt.

Nieuwe Mazda CX-5: Advanced Smart City Brake Support

Het bij de nieuwe Mazda CX-5 tot de standaarduitrusting behorende Advanced Smart City Brake Support is een zelfwerkend noodremsysteem. Het helpt de bestuurder op actieve wijze een mogelijke aanrijding te voorkomen of in ieder geval de hevigheid en daarmee het letselgevaar ervan te verminderen. Het systeem maakt gebruik van een frontcamera die de weg monitort binnen een snelheidsbereik van 4 tot 80 km/h. Het systeem kan de auto automatisch tot stilstand brengen of de snelheid verlagen als er een aanrijding dreigt tussen een overstekende voetganger en de nieuwe Mazda CX-5.

Een nieuwe vorm van rijplezier

Mazda is van mening dat bestuurder en auto een eenheid moeten vormen. Het merk noemt dit Jinba Ittai en tal van verbeteringen hebben ervoor gezorgd dat de nieuwe Mazda CX-5 nieuwe standaards zet op het gebied van rijplezier. Een verbeterde torsiestijfheid, een nieuwe afstelling van de besturing, de wielophanging en het remsysteem en G-Vectoring Control, een innovatief op software gebaseerd systeem dat het gedrag van het chassis verbetert, zorgen in het crossover SUV segment voor een nieuw niveau qua rijplezier.

Tot op dit moment heeft Mazda meer dan 1,5 miljoen exemplaren van de CX-5 verkocht. Het model heeft thans een aandeel van zo’n 25 % in de totale verkopen van Mazda.

Bekijk hier meer informatie over de Mazda CX-5


* EuroNCAP testresultaten van de nieuwe Mazda CX-5: vijf sterren (volwassen inzittende: 95 % / kind: 80 % / voetgangers: 78 % / veiligheidssystemen: 59 %). Voor het complete EuroNCAP-testverslag over de nieuwe Mazda CX-5, zie http://www.euroncap.com/en/.

Delen via

Tags:   CX-5, rijtesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *