Nieuws 15-03-18 | 4681 keer gezien

Mazda CX-5 wint duotest Autoweek

De Mazda CX-5 is al meerdere keren getest, beproefd en bereden maar Autoweek wilde hem toch nog een keer duotesten. En wel naast de Skoda Karoq. Over het SkyActiv 2.0 literblok is Autoweek positief: ‘’De motor is werkelijk een prachtig blok met veel souplesse en de handbak is stevig, maar communicatief.’’ Lees hier meer over deze test met de Mazda CX-5.

Lovend

De Mazda CX-5 is een van de weinigen die geen gebruik maakt van een turbo in de modellen maar die wordt hier niet gemist. Ook over het interieur is Autoweek erg lovend: ‘’de materialen vinden we wat mooier en het voelt aan alsof het bijzonder goed in elkaar zit. Iets wat Japanners vaak prima voor elkaar hebben.’’  Bij het ontwerpen van de CX-5 is bij het interieur gebruik gemaakt van de kunst van het weglaten. Een designtaal die Mazda bij alle modellen laat spreken. Autoweek is ook lovend over het geluid binnenin de auto, wind- en bandengeruis dringen minder door binnenin de CX-5 dan bij de Skoda.

Al met al lovende woorden over de CX-5. Wil je zelf ervaren waarom Autoweek de CX-5 zo’n fijne auto vindt? Plan een proefrit bij je dealer, of kijk hier voor meer informatie.

Benieuwd naar andere rijtesten met de CX-5?

Lees de Autoweek special

Delen via

Tags:   rijtesten, skyactiv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *