Nieuws, Rijplezier 08-10-18 | 3044 keer gezien

Mazda lanceert nieuw Nederlands racekampioenschap met vernieuwde MX-5

Mazda MX-5 Racer

Mazda Motor Nederland heeft vandaag op Circuit Zandvoort de start van een nieuw officieel Nederlands Kampioenschap aangekondigd met het onthullen van een MX-5 racer van de nieuwste generatie. In het komende autosportseizoen 2019 zal deze auto een nieuwe raceklasse vormen naast de Supercar Challenge, zoals deze wordt georganiseerd door V-Max Racing uit Breda.

Na tien succesvolle jaren met de Conrad Mazda MaX-5 Cup in het DNRT maakt Mazda Motor Nederland met dit nieuwe, door de KNAF autosportfederatie goedgekeurde NK, een volgende en grote stap in de nationale autosport. De vernieuwde MX-5 Roadster van de vierde generatie is daar bij uitstek geschikt voor. In de USA wordt er al een jaar geracet met dit model, zij het met andere specificaties. De vernieuwde versie van de MX-5 Roadster is standaard voorzien van een 2.0 liter viercilinder lijnmotor met 184 pk en 205 Nm. Dit vermogen zal in de raceversie worden opgevoerd naar ca. 195 pk. Met slicks, een laag gewicht van minder dan 1000 kg en de in de racesport favoriete achterwielaandrijving is dit een raceauto pur sang. De aanschafprijs is nog niet bekend maar zal rond de € 30.000,- bedragen.

Total Nederland en Hankook Tyres hebben zich al aangemeld als sponsor voor deze nieuwe cup, waarvan Mazda Motor Nederland de organisatie heeft ondergebracht bij V-Max Racing Management in Breda. “De Mazda MX-5 Cup zal onderdeel gaan uitmaken van programma met de andere klassen die wij organiseren zoals de spectaculaire Supercar Challenge, wat inhoudt dat we zullen deelnemen aan de belangrijkste publieksevenementen in Nederland en België”, vertelt Dick van Elk, directeur van V-Max Racing. “Voorbeelden daarvan zijn de Gamma Racing Days op Assen, de Jumbo Max Verstappen dagen en het DTM op Zandvoort en het Spa Racing Festival op Spa/Francorchamps in België. Daarnaast racen we ook nog op Zolder(B) tijdens de Superprix en hebben we onze eigen Finaleraces met alle door ons georganiseerde klassen op Assen. Totaal dus zes grote evenementen”.

De Mazda MX-5 Cup is bedoeld voor rijders van jong tot oud, voor beginners die willen starten met racen maar ook voor hen die vanuit het clubracen de overstap willen maken naar een Cupklasse met veel uitstraling, publicitaire ondersteuning en meer spektakel en snelheid.

Delen via

Tags:   MX-5 Cup

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *