Nieuws 28-10-16 | 13665 keer gezien

Mazda maakt prijzen Mazda3 modeljaar 2017 bekend

Meer weten over de nieuwe Mazda3?

Nieuwe Mazda3

Mazda heeft de prijzen bekendgemaakt van de Mazda3 modeljaar 2017. Het vernieuwde model zal vanaf tweede week december dit jaar leverbaar zijn in Nederland voor prijzen die beginnen bij € 21.880,-* voor de Hatchback in S uitvoering met SKYACTIV-G 100 6MT, inclusief kosten rijklaarmaken. Mazda is bovendien al per 1 november klaar met het aanpassen van de carconfigurator (m.u.v. de Mazda3 2017), zoals deze volgens de ACM (Autoriteit Consument & Markt) per 1 januari a.s. moet worden aangepast aan de nieuwe reclameregels. Ook alle prijslijsten van Mazda in Nederland zijn volgens diezelfde regels nu per 1 november a.s. bijgesteld.

De Mazda3, waarvan in april dit jaar wereldwijd vijf miljoen exemplaren waren geproduceerd, kent voor het modeljaar 2017 een veranderd exterieur en een nieuw interieur. Aan de buitenkant is hij voorzien van een aangepaste grille met een meer uitgesproken, driedimensionale look. Ook de behuizing van de mistlampen is aangepast en er is keuze voor LED-technologie** voor de koplampen. Bij beide A-stijlen zitten nu rondom de nieuwe zijspiegels knipperlichten en ook de achterbumper van de Hatchback heeft een nieuw ontwerp.

In het interieur draait alles om de bestuurder en zijn talrijke verbeteringen doorgevoerd, zoals betere panelen voor de schakelaars op het portier en andere portiergrepen. Ook het dashboardfront is opnieuw ontworpen. Dankzij de elektronische parkeerrem is ruimte vrijgekomen voor een meer praktische centrale console. Het nieuwe, fraaie lederen stuur kan geleverd worden met stuurwielverwarming** en ligt perfect in de hand.

Het Active Driving Display en de bedieningen op het dashboard zijn gewijzigd, waardoor alles beter is af te lezen en de kwaliteit nog hoger is. Het Active Driving Display heeft nu een kleurenscherm met hogere resolutie voor een betere afleesbaarheid. Het verfraaide interieur is leverbaar in twee nieuwe soorten zwarte stof of zwart of wit leder**.

De Mazda3 2017 Sedan en Hatchback zijn in Nederland leverbaar met verschillende motoren: een 2.2 SKYACTIV-D bi-turbo diesel met 150 pk*** en drie lichtgewicht SKYACTIV-G benzinemotoren, een 1.5 met 100 pk***, een 2.0 met 120 pk*** en een 2.0 met 165 pk***.

Deze schone, efficiënte en bekroonde motoren voldoen alle aan de Euro 6-norm. Ze worden gekoppeld aan de SKYACTIV-MT handgeschakelde zesversnellingsbak of de SKYACTIV Drive zestraps automaat****.

De SKYACTIV-D turbodieselmotor is voorzien van nieuwe SKYACTIV-D-technologieën, zoals High-Precision DE Boost Control, Natural Sound Smoother (NSS) en Natural Sound Frequency Control, die de respons van de motor verbeteren, deze stiller maken en de rijkwaliteit vergroten.

Met de komst van de Mazda3 2017 maakt ook G-Vectoring Control (GVC) zijn debuut in deze modelserie. GVC is de eerste in de serie SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS-technologieën van Mazda en varieert het motorkoppel om de belasting op elk wiel te optimaliseren, wat voor een nauwkeuriger weggedrag en een comfortabeler rijgedrag zorgt.

De auto is voorzien van een verbeterde en uitgebreide combinatie van de geavanceerde, innovatieve i-ACTIVSENSE veiligheidstechnologie, die de bestuurder ondersteunt en ontwikkeld is als onderdeel van de Proactieve Veiligheidsfilosofie van Mazda. Hiermee wil Mazda de allerbeste veiligheidsprestaties neerzetten. De Mazda3 kreeg al eerder de maximale vijfsterrenscore bij de EuroNCAP crashtests.

Met een nieuwe naar voren gerichte sensor is de functionaliteit van de i-ACTIVSENSE-technologie uitgebreid, omdat nu een verbeterde Advanced Smart City Brake Support (Advanced SCBS) en Smart Brake Support (SBS), evenals een nieuwe Traffic Sign Recognition (TSR) functie beschikbaar zijn. Advanced SCBS heeft een grotere detectieafstand en een bredere kijkhoek. Bovendien is de maximum snelheid waarbij het systeem nog kan functioneren verhoogd naar 80 km/u. SBS heeft daarnaast een groter snelheidsbereik voor automatisch remmen met een bovengrens van 160 km/u.

SKYLEASE uitvoeringen

Mazda heeft het SKYLEASE gamma op de Mazda3 uitgebreid naar drie uitvoeringen per aandrijflijn*, waarmee de lat zeer hoog is gelegd voor het zakelijke modelgamma. De SKYLEASE is de hoogwaardige zakelijke instapper, die al standaard is voorzien van alle elementen waarover een leaseauto moet beschikken, zoals elementaire zaken als climate control, navigatie, cruise control, Smart City Brake Support, dodehoekdetectie en parkeersensoren, maar bovendien een aantal luxe extra’s kent als lichtmetalen velgen, stoelverwarming, privacy glass, DAB+ audio en licht- en regensensor.

De SKYLEASE+ voegt hier LED-verlichting, stuurwielverwarming, Active Driving Display, SCBS-R, achteruitrijcamera en verkeersbordherkenning aan toe. De topversie is de SKYLEASE GT, met onder andere bovenop de eerder genoemde uitrusting 18-inch lichtmetalen velgen, Bose® premium audiosysteem met negen speakers, zwart lederen interieur met elektrisch verstelbare bestuurdersstoel, Smart Keyless Entry, GT-M grille met zwart metallic afwerking, GT-M meterset, schakelflippers achter het stuur (bij de automaat), Driver Attention Alert en parkeersensoren vóór (en achter).

De prijzen van de SKYLEASE uitvoeringen beginnen bij € 24.830,- voor zowel de Sedan als de Hatchback SKYLEASE met SKYACTIV-G 120 6MT, inclusief kosten rijklaarmaken.

Nieuwe prijslijsten en aangepaste carconfigurator

Mazda is als één van de eersten in Nederland klaar met de nieuwe carconfigurator (m.u.v. de Mazda3 2017) volgens de nieuwe reclameregels van de ACM (Autoriteit Consument & Markt), die de autobranche heeft opgeroepen om de vermelding van de prijzen in advertenties aan te passen en wel zodanig dat alle onvermijdbare kosten vanaf 1 november 2016 in de geadverteerde prijs zijn inbegrepen. Voor carconfigurators werd uitstel verleend tot 1 januari 2017. Mazda Motor Nederland geeft de nieuwe carconfigurator op 1 november a.s. vrij op https://configurator.mazda.nl.

Per 1 november geeft ook Mazda in zijn prijslijsten de adviesprijs inclusief kosten rijklaarmaken* weer. In deze nieuwe prijs zijn tevens de recyclingbijdrage** en de kentekenkosten*** meegenomen. Het BPM-bedrag is onder voorbehoud van eventuele wijzigingen bij kentekentoekenning. Daarnaast toont Mazda ook de fiscale waarde per model/uitvoering in zijn prijslijsten. Deze waarde is de adviesprijs exclusief kosten rijklaarmaken, afleverpakket, kentekenkosten en recyclingbijdrage. De fiscale waarde is het bedrag waarover de fiscale bijtelling voor een zakelijk rijder wordt berekend.

Mazda MX-5 RF

De nieuwe Mazda MX-5 RF (Retractable Fastback) is vanaf april volgend jaar leverbaar in Nederland maar is vanaf nu al te bestellen volgens de prijslijst per 1 januari 2017.


** Beschikbaarheid afhankelijk van uitrustingsniveau en markt.

*** 1.5 SKYACTIV-G 100: 5,0-5,1 l/100 km, 118-119 g/km; 2.0 SKYACTIV-G 120: 5,1 l/100 km, 119 g/km

(5,6 l/100 km, 128-129 g/km met 6AT); 2.0 SKYACTIV-G 165: 5,8 l/100 km, 135 g/km; 2.2 SKYACTIV-D 150: 3,9-4,1 l/100 km, 104-107 g/km (4,8 l/100 km, 127 g/km met 6AT).

**** 1.5 SKYACTIV-G 100 en 2.0 SKYACTIV-G 165 alleen beschikbaar met 6MT;
Sedan niet beschikbaar met 2.0 SKYACTIV-G 165 en 2.2 SKYACTIV-D 150 niet met 6AT.

* SKYLEASE modellen beschikbaar in combinatie met de SKYACTIV-G 120 benzinemotor (6MT & 6AT) en met de SKYACTIV-D 150 dieselmotor (6MT, plus 6AT op de Hatchback).

* De kosten rijklaarmaken bestaan bij Mazda uit: transport, aflever/nulbeurt, kentekenplaten, reinigen en poetsen, mattenset, reservelampenset, lifehammer, EHBO-kit, gevarendriehoek, veiligheidshesje en brandstof t.w.v. € 50,-.

** Wettelijk bepaalde verwijderingsbijdrage per 1 januari 1995 voor elke personen- en bedrijfsauto op grond van de Wet Milieubeheer, zijnde € 45,- incl. BTW.

*** Kentekenaanvraag € 39,- BTW-vrij en tenaamstelling € 9,91 BTW-vrij.