Nieuws 13-10-16 | 11748 keer gezien

Mazda maakt prijzen MX-5 RF bekend

Mazda heeft de prijzen bekendgemaakt van de MX-5 RF (Retractable Fastback). Het geheel nieuwe model met inklapbare hardtop op basis van de MX-5 Roadster is in Nederland te koop voor prijzen die beginnen bij € 35.480,-*voor de TS, inclusief kosten rijklaarmaken. Daarmee heeft de RF een meerprijs van € 2.600,- ten opzichte van de Roadster, op basis van de 2017 prijsstelling*. De eerste exemplaren rollen sinds vorige week van de productieband in Hiroshima en zullen vanaf april volgend jaar in Nederland beschikbaar zijn.

De MX-5 RF belichaamt volledig de Jinba Ittai-filosofie van het merk, waarbij bestuurder en auto in perfect in harmonie zijn, het meest kenmerkende aspect van de MX-5 gedurende zijn inmiddels 27-jarige geschiedenis. De RF is een vervolg op de MX-5 met inklapbare hardtop van de vorige generatie. De nieuwe kap opent en sluit met het omzetten van een schakelaar en dat kan bij snelheden tot 10 km/u. Net als zijn voorganger beschikt de MX-5 RF over één van de snelst te openen en sluiten hardtops en combineert op geraffineerde wijze de voordelen van een elektrisch bedienbaar dak met een opvallend nieuw design, dat perfect past bij het op het Kodo-design geïnspireerde exterieur van de MX-5 met soft-top. Met een uiterst verfijnde stuurinrichting en wielophanging reageert de MX-5 RF net zo goed als zijn perfect uitgebalanceerde broer, terwijl (niet geheel verrassend) het interieur meer rust biedt met het dak gesloten.

De Retractable Fastback werd voor het eerst onthuld op de New York International Auto Show in maart dit jaar en de spectaculaire uitvoering van de legendarische roadster vormde het hoogtepunt van de Mazda stand op Goodwood bij zijn Europese première, afgelopen juni.

Eerder dit jaar was de vierde generatie van de MX-5 het eerste model ooit dat zowel de titel ‘World Car of the Year’ als die van ‘World Car Design of the Year’ wist te winnen tijdens de 2016 editie van deze prestigieuze verkiezing. Vanaf de introductie in Europa, afgelopen najaar, heeft de ‘ND’ tot op de dag van vandaag al minstens 70 awards gewonnen, in navolging van de 225 die door de eerste drie MX-5 generaties zijn binnengesleept. De totale productie van de MX-5 bereikte op 22 april van dit jaar de 1.000.000 eenheden.

* Volgens nieuwe BPM vanaf 1 januari 2017.

 

Bekijk hier de ACTUELE PRIJZEN

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *