Nieuws 25-05-22 | 1628 keer gezien

Mazda maakt prijzen vernieuwde MX-30 bekend

Mazda heeft de MX-30 een belangrijke update gegeven en alle prijzen van de vernieuwde volledig elektrische Mazda zijn bekendgemaakt.  De MX-30 is leverbaar als Prime-line, Exclusive-line, Advantage- of Makoto-uitvoering. De standaarduitvoering Prime-line is verkrijgbaar voor een vanafprijs van € 34.990 inclusief kosten rijklaar maken en btw. Naast verbeterde laadprestaties en stroomtoevoermogelijkheden, beschikt de MX-30 over verbeteringen met betrekking tot het geluidsniveau van de EV-aandrijflijn en nieuwe opties voor zowel de exterieurkleuren als de interieurafwerking.


Van Prime-line tot luxe Makoto-uitvoering

Standaard is de MX-30 al bijzonder rijk uitgerust met onder meer LED-koplampen en
-achterlichten, Kodo-design knipperlichten, afwerking van de grille in het zwart, 18-inch lichtmetalen velgen in Silver, Active Driving Display (ADD) en een scala aan i-Activsense veiligheidsvoorzieningen. De daaropvolgende Exclusve-line heeft een vanafprijs van € 35.990 en heeft bovenop de Prime-line uitvoering onder andere verwarmbare en inklapbare buitenspiegels, stoelverwarming bij de voorstoelen, stuurwielverwarming, Smart-Keyless Entry en een middenarmsteun achter.

De luxere Advantage-uitvoering is beschikbaar vanaf € 36.790 en heeft onder andere 18-inch lichtmetalen velgen in Bright Silver een D-stijl afgewerkt in Satin Silver en privacy glass op de zijruiten achter en bij de achterruit.

Naast de bestaande interieurkleuren voor de Advantage uitvoering: Modern Confidence (wit) en Industrial Vintage (bruin), is de MX-30 modeljaar 2022 bij de meest luxe Makato-uitvoering ook verkrijgbaar met de nieuwe volledig zwarte bekleding Urban Expression, die het design een scherpe, stijlvolle uitstraling geeft. Het nieuwe, volledig zwarte interieur wordt verlevendigd door grijze en witte accenten op de stoffen bekleding, en het donkerbruine kurk op de console en de portiergrepen.

De Makoto-uitvoeringheeft een vanafprijs van € 37.990 en heeft onder andere toevoegingen in de afwerking van interieur en exterieur. Voor een meerprijs van € 2.000 is het mogelijk een Premium Pack op de MX-30 te hebben met onder andere 360 graden monitor, Bose® premium audiosysteem en extra veiligheidssystemen. Tot slot is een sunroof optioneel op deze uitvoering voor een meerprijs van € 1.000.

Technische updates met verbeterde snellaadprestaties

De technische updates die zijn doorgevoerd bij de Mazda MX-30 modeljaar 2022 maken hem nog gebruiksvriendelijker. De BEV ondersteunt nu drie-fase AC-laden tot 11 kW. De snellaadprestaties op gelijkstroom zijn ook verbeterd door het maximale vermogen dat de auto kan accepteren te verhogen van 40 kW naar 50 kW. Hierdoor is de DC-snellaadtijd met tien minuten verkort tot slechts 26 minuten.[1]

Het EV-geluid van de MX-30 zorgt ervoor dat bestuurders onbewust de hoeveelheid koppel kunnen herkennen die door de krachtbron wordt gegenereerd. Voor 2022 is de geluidsfrequentie verder geoptimaliseerd om zoveel mogelijk te lijken op andere geluiden die te horen zijn terwijl de auto rijdt, zoals het windgeruis en de geluiden die de wielen veroorzaken. Het doel is dat de bestuurder de hoeveelheid koppel op een natuurlijke manier kan herkennen, zonder het gevoel te hebben dat het geluid ongewoon is.

Uitbreiding kleurenschema voor interieur en exterieur

Het aantal multi-tone kleurenschema’s is uitgebreid tot vier, waarbij Jet Black en Mazda’s nieuwe kleur Zircon Sand zijn toegevoegd aan het gamma. Gepaard met het volledig zwarte Urban Expression-interieur is Zircon Sand een natuurlijk beige dat geïnspireerd is op de kleur van zirkoonzand, wat Mazda’s erfgoed met betrekking tot de productie van gietvormen weerspiegelt.

Het tweede nieuwe multi-tone kleurenschema koppelt een Jet Black afwerking van de carrosserie en het dak aan zilverkleurige sierlijsten en, wederom, een volledig zwart interieur. Bovendien wordt het bestaande Soul Red Crystal multi-tone kleurenschema voor het exterieur nu ook gecombineerd met een volledig zwarte bovenkant voor een sportievere uitstraling.

Vanaf modeljaar 2022 is het eveneens mogelijk om optioneel een fietsendragerhaak[2] te monteren. Met deze mogelijkheid kan er vanaf deze update tot een gewicht van 75kg een fietsendrager (inclusief fietsen) worden meegenomen. 

  • In Nederland beschikbaar vanaf € 34.990 inclusief kosten rijklaar maken
  • Verbeterde laad- en geluidskwaliteiten en nieuwe kleuren voor interieur en exterieur
  • Optioneel mogelijk om een fietsendragerhaak te monteren


[1] De werkelijke laadtijd hangt af van de omstandigheden.

[2] Deze originele Mazda-haak is speciaal ontwikkeld voor de fietsendrager en niet geschikt voor een aanhanger die trekgewicht vereist.