Ontspanning, Rijplezier 23-01-21 | 3581 keer gezien

Mazda Must Drive | Bollenstreekroute

De schaatsen kunnen weer worden opgeruimd. Het land verandert langzaam van een donker grauwe winterse omgeving naar een landschap omringt met kleur en natuur. De dagen worden langer, vogels beginnen weer te fluiten en het is overal omgeven met de geur van bloemen in bloei. Rijd door een zee van kleuren langs de velden van tulpen en krokussen. Want het is tijd voor de lente en hier geniet je het meest van met een echte Mazda Must-drive route. Geniet Rijd van de hoge duinen van Katwijk en Noordwijkerhout, naar de geschiedenis en ontwikkeling van de bollenteelt in Lisse door naar het gebruikte jachtslot in Voorhout.

Oegstgeest

We starten in Oegstgeest wat in de vroege middeleeuwen is ontstaan op de strandwal. Rijd langs het fraai gerestaureerde Kasteel Oud-Poelgeest. Een gigantisch landhuis ontstaan in het jaar 1668, dat is gebouwd op de fundamenten van een middeleeuws kasteel. Het kasteel is nu een congreshotel, Maar blijft een fantastisch plaatje om te zien.

Katwijk

Rijd door naar het oude schilderachtige vissersdorpje, Katwijk. Herleef het oude Katwijk met haar scheepsmodellen, klederdrachten en schilderijen in het Katwijks museum. Heb je nog even tijd over? Bezoek dan de Vuurbaak waar je een prachtig uitzicht hebt over de Noordzee en het stadje zelf.

Noordwijkerhout

Het laatste vissersdorpje in deze route, is het kleine maar bijzondere Noordwijkerhout. Er bevindt zich ruim 650 hectare aan duinterrein met vrij smalle en hoge duinen. Hou je van een echte wandeling? Bezoek dan het aangelegde dennenbos, gelegen tussen Noordwijkerhout en het strand. 

Lisse

Na het genieten van alle stranden en duinen komen we aan bij een ander soort zee. Een dorp dat is omringd door een zee van gekleurde bloemen, Lisse. Hier bevindt zich de geschiedenis en de ontwikkeling van de bollenteelt. Ben je nieuwsgierig hoe dit kleurenfestijn is ontstaan? Bezoek dan het Museum de Zwarte Tulp, waar je alles kan vinden over het verleden van deze kleurvolle bloemententoonstelling.

Voorhout

Eén van de laatste plekken is het kleine dorpje Voorhout, waar de Ruïne van Teylingen zich bevindt. Een oud kasteel wat ooit de weg naar Haarlem moest beschermen tegen de legers van de Utrechtse bisschoppen. Het gebouw werd later gebruikt als jachtslot door de graven van Holland.