Ontspanning, Rijplezier 14-03-20 | 14144 keer gezien

Mazda Must Drive | De bloesem achterna!

Elk jaar is het weer afwachten wanneer de bloesem in bloei komt te staan. In Japan in het bijzonder: daar is er zelfs een apart woord voor het kijken naar de bloei: hanami. Inmiddels staan daar de bloesems al in bloei en is het in Nederland nog even afwachten wanneer de bloesem in 2020 gaat bloeien. Daarom hier alvast de mooiste bloesemplekjes in Nederland, zodat jij en je Mazda er klaar voor zijn als het moment daar is!

Midden Betuwe

Het bloesemgebied bij uitstek is de Midden Betuwe. Want waar fruitbomen zijn, is natuurlijk bloesem. Vooral leuk om de fietsen mee te nemen: als je afreist naar rivierenland vind je een aantal prachtige fietsroutes. Bijvoorbeeld de Betuweroute, Lingeroute of Bloesem- en Fruitroute. Lees meer over deze fietsroutes.

Kersenbloesempark in Amsterdam

In het Amsterdamse bos bevindt zich een speciaal kersenbloesempark. Dit uitstapje valt goed te combineren met de Mazda Must Drive route door Noord Holland.

Naast Amsterdam bezoek je dan onder andere Zaandam, Hoorn en Enkhuizen. Let wel op de verkeersinformatie bij het bloeien van de bloesem in het kersenbloesempark: het kan namelijk erg druk zijn! Een goed idee om vroeg te starten met deze route, dus!