Ontspanning, Rijplezier 25-04-19 | 2833 keer gezien

Mazda Must Drive | Franse Pyreneeën

Het zuiden van Frankrijk staat onder andere bekend om de Pyreneeën. Een prachtig gebied om samen met jouw Mazda te ontdekken. Jouw Mazda zal dan ook niks tekort komen tijdens deze rit door de bergen met hoogte verschillen en haarspeld bochten. De uitkijkpunten en pitoreske Franse dorpjes maken het plaatje compleet . De perfecte route voor zowel zomer als winter.

1.PIC DU MIDI

Een berg in de Pyreneeën met een hoogte van 2877 meter. De berg is vooral bekend om het observatorium wat zich er bovenop bevindt. In dit observatorium wordt het heelal bestudeerd, en is er verder een interactief museum over astronomie. Buiten het observatorium is het ook een goede plek om te genieten van het uitzicht over de Pyreneeën. (Parkeren beneden en omhoog met een lift). Onderweg naar de volgende bestemming, Lourdes, rijd je door de bergpas Col du Tourmalet. Deze bergpas is vooral bekend door de Tour de France, maar is buiten dat ook zeker de moeite waard om met de auto doorheen te rijden. In de zomerperiode kleurt alles mooi groen, in de winter daarentegen, is er een grote kans dat de bergpas bedekt is met sneeuw.

Besneeuwde bergtoppen van de Pyreneeën met het observatorium van Pic du Midi
PIC DU MIDI

2. LOURDES

In de uitlopers van de Pyreneeën ligt Lourdes, de grootste katholieke bedevaartsplaats van Frankrijk.  Lourdes is bekend om het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, met name de kerk en de grot die zich hieronder bevindt zijn een echte trekpleister. Gedacht wordt dat het bronwater hiervan heilig is. Bijzonder om eens gezien te hebben.

3. ARGELÈS-GAZOST

Dit is een Frans dorpje met zo’n 3200 inwoners. Leuk om hier even te stoppen om wat te drinken of eten. Verder kan je hier terecht voor een dagje raften of andere sportieve activiteiten in de bergen. In de zomer is het ook leuk om hier te stoppen om de Tour de France langs te zien komen. Vanuit Argelès-Gazost rijd je vanuit het dal door naar de volgende plek in de bergen.

Meer tussen de bergen in het nationale park van de  Pyreneeën in de buurt van Cauterets.
CAUTERETS

4. CAUTERETS

Deze stad grenst aan het nationale park van de Pyreneeën, waardoor het een uitstekende plek is om een mooie wandeling te maken door de bergen. Veel routes zijn ook geschikt voor kinderen. In de winter kan je hier terecht voor skiën of snowboarden. Ook zou je de route voort kunnen zetten naar Pont d’Espagne, om nog een extra stukje door de bergen te kunnen rijden. Zo eindigt je route waar die begon, middenin de bergen.

Bekijk hier de route op Google Maps: