Nieuws 20-12-18 | 4580 keer gezien

Mazda MX-5 Cup 2019 gaat definitief van start

MX-5 Cup Mazda MX-5 Cup 2019

De nieuwe Mazda MX-5 Cup 2019 gaat definitief van start. Bij de presentatie van de eerste cupauto tijdens een persconferentie op Circuit Zandvoort, begin oktober, werd aangekondigd dat de Cup bij voldoende deelname doorgang zou vinden. Inmiddels zijn er al ruim 20 van de (voorlopig) beschikbare 30 auto’s verkocht en is de beslissing genomen om de nieuwe auto’s te gaan bouwen bij Intrax in Volkel. Een aantal teams is nog op zoek naar rijders.

De Mazda MX-5 Cup 2019 is een nieuw, door de KNAF autosportfederatie goedgekeurd Nederlands Kampioenschap dat vanaf half mei zal deelnemen aan zes evenementen van naam en faam in Nederland en België. Er wordt gereden met de vernieuwde versie van de MX-5 Roadster, die standaard is voorzien van een 2.0 liter viercilinder lijnmotor met 184 pk en 205 Nm. Met slicks, een laag gewicht van 960 kg en de in de racesport favoriete achterwielaandrijving is dit een raceauto pur sang. De aanschafprijs is € 31.500,- inclusief raceoverall, exclusief inschrijfgelden.

De organisatie is in handen van V-Max Racing Management in Breda, die ook de Supercar Challenge onder z’n hoede heeft. Total Nederland en Hankook Tyres hebben zich aangemeld als sponsor, er wordt nog gezocht naar een aansprekende hoofdsponsor en andere subsponsoren. Ook is er nog volop ruimte voor coureurs die willen rijden op basis van het ‘arrive & drive’ principe. Meerdere teams bieden deze mogelijkheid aan, waaronder gerenommeerde namen als Team Bleekemolen, Equipe Verschuur, Tachyon Motorsport, Bas Koeten Racing en Johan Kraan Motorsport.

Inmiddels hebben zich deelnemers ingeschreven uit Nederland, België en Luxemburg, wat met zich meebrengt dat er ook een officieel Belgisch Kampioenschap in de Cup zal worden opgenomen. Vanwege de deelname van veel dealers komt er bovendien een dealerkampioenschap.

De tijdens de persconferentie onthulde demonstratie-auto heeft al gereden op de circuits van Zandvoort, Assen en Zolder, met aan boord veel belangstellenden die de aanschaf van de auto overwegen. Daaruit zijn inmiddels ruim 20 aanmeldingen gekomen om volgend seizoen aan de start te verschijnen. Het eerste evenement is de spectaculaire Jumbo Familiedagen op Zandvoort, gevolgd door de Superprix op Zolder, de Blancpain Sprint World Cup midden juli op Zandvoort, de bekende Gamma Racing Days op Assen mid augustus en in oktober nog de Creventic Endurance op Spa en de Finaleraces op Assen.

De Mazda MX-5 Cup is bedoeld voor rijders van jong tot oud, voor beginners die willen starten met racen maar ook voor hen die vanuit het clubracen de overstap willen maken naar een Cupklasse met veel uitstraling, publicitaire ondersteuning en meer spektakel en snelheid.

Het inschrijfformulier en meer informatie is te krijgen via www.mazda-mx5cup.nl.

Delen via

Tags:   Mazda MX-5 Cup, MX-5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *