Nieuws 29-03-18 | 9867 keer gezien

Mazda onthult update van CX-3 op New York International Auto Show

De Wereldprimeur van Mazda op de komende New York International Auto Show 2018 is een update van de populaire crossover CX-3.

Met een meer uitgewerkt Kodo design, aanzienlijk gemodificeerde SKYACTIV-motoren en een breder scala aan i-ACTIVSENSE veiligheidstechnologieën is de vernieuwde Mazda CX-3 klaar om het succes van de huidige versie voort te zetten, wanneer het model deze zomer in Europa op de markt komt.

Nieuwe dieselmotor

De grootste wijziging betreft de nieuwe SKYACTIV-D dieselmotor voor de vernieuwde CX-3 die tal van verbeteringen heeft die ervoor zorgen dat hij voldoet aan de EURO 6d-Temp emissienorm en de real-drive emissietest (RDE). De verlaagde verbrandingstemperatuur, bereikt door een grotere motorinhoud van de viercilinder en dankzij andere motor-upgrades, leidt tot nog lagere NOx-emissies. Een NOx-opslagkatalysator vermindert de weinige overblijvende stikstofoxidecomponenten in het uitlaatgas tot het niveau dat vereist is voor de Euro 6d-Temp norm.

De SKYACTIV-G benzinemotoren van de vernieuwde Mazda CX-3 kregen ook verschillende updates om de deeltjesemissies, die vaak worden aangetroffen in benzinemotoren met directe injectie, verder te verminderen. Zelfs zonder een benzinedeeltjesfilter voldoet de SKYACTIV-G benzinemotor aan de strengere eisen van de Euro 6d-Temp emissienorm, waaronder de RDE-test voor het aantal deeltjes.

Tweede update

Het is de tweede update voor de CX-3 sinds de lancering in 2015. Naast de motoren ligt de nadruk in de vernieuwde versie op de mensgerichte ontwerpfilosofie van Mazda, die bestuurder en passagiers een nog meer gedegen en kwalitatief betere ervaring op elk gebied levert.

De wijzigingen aan het exterieur omvatten onder meer een nieuw ontworpen grille, de keuzemogelijkheid voor het prachtige Soul Red Crystal als kleur en nieuwe 18-inch aluminium velgen*.

Vernieuwd interieur

Het nieuwe interieur is standaard voorzien van een centrale armleuning, een elektronische parkeerrem met auto-hold functie* en uitgebreide i-ACTIVSENSE veiligheidstechnologieën, waaronder een nieuwe file-assistent* (in combinatie met de SKYACTIV-Drive zestraps automatische transmissie) en een Matrix LED verlichtingssysteem*.

De New York International Auto Show is open voor het publiek van 30 maart tot 8 april 2018 (de persdagen zijn op 28 en 29 maart).

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

* Afhankelijk van uitrustingsniveau en markt.

Delen via

Tags:   CX-3, skyactiv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *