Financieel, Nieuws 03-08-18 | 3180 keer gezien

Mazda verbreekt verkooprecord in eerste kwartaal boekjaar

Hoofdkantoor van Mazda Het hoofdkantoor van Mazda in Hiroshima

Mazda Motor Corporation heeft met een totaal van 403.000 verkochte eenheden wereldwijd het verkooprecord van vorig jaar in het eerste kwartaal van dit boekjaar 2018-19 gebroken. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar steeg de verkoop met 7 %.

De vraag naar de crossovers van Mazda bleef onverminderd sterk en de introductie van vernieuwde modellen zoals de vernieuwde CX-3 en Mazda6, die eind mei en eind juni op de eerste markten werden gelanceerd, zorgde voor een extra omzetdynamiek tegen het eind van het eerste kwartaal. Daarnaast zal dit najaar ook nog de vernieuwde Mazda MX-5 in heel Europa worden geïntroduceerd, die een verdere impuls aan de verkoopvolumes voor het tweede kwartaal zal geven.

De grootste stijging in het kwartaal van 1 april tot 30 juni was te zien in de regio ASEAN, een groei van 24 % tot 32.000 eenheden. Japan deed het ook goed met een stijging van 19 % naar 49.000 eenheden. Noord-Amerika noteerde de hoogste absolute omzetcijfers met 116.000 verkochte eenheden, een stijging van 9 % ten opzichte van de cijfers van het eerste kwartaal van vorig jaar. De omzet in Europa* bedroeg 59.000 stuks, een stijging van 1 % op jaarbasis, met een sterke groei in verschillende belangrijke markten, zoals 8.000 exemplaren in Groot-Brittannië (+ 4 %) en 6.000 in Spanje (+ 27 %).

De recordverkoop van Mazda leverde een omzet op van ¥ 873,1 miljard (€ 6,72 miljard**), resulterend in een bedrijfsresultaat van ¥ 33,1 miljard (€ 255 miljoen) en een nettowinst van ¥ 20,6 miljard (€ 158 miljoen). Alle drie resultaten zijn in overeenstemming met het bedrijfsplan.

In Amerika introduceerde Mazda in juli een dealerondersteuningsprogramma dat een herstructurering van het dealernetwerk omvat door hervorming van het stimulerings- en merkbelevingsprogramma. Het programma is in lijn met de wereldwijde strategie om toekomstige groei te ondersteunen met een versterkt dealernetwerk met hoogwaardige dealers.

Mazda’s prognose voor het volledige boekjaar blijft ongewijzigd met een wereldwijd verkoopvolume van 1.662.000 eenheden, een bedrijfsresultaat van ¥ 105 miljard (€ 808 miljoen) en een nettowinst van ¥ 80 miljard (€ 615 miljoen).

Mazda is nog steeds druk doende met het in kaart brengen van de gevolgen van de recordregens op de productie en het bijkomende effect op het verkoopplan en de bedrijfsresultaten. Na de verwoestingen veroorzaakt door de recordregenval in juli jl. werd de productie in Japan van 7 tot 11 juli onderbroken, voordat deze vanaf 12 juli gefaseerd weer werd hervat.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *