Nieuws 01-03-23 | 722 keer gezien

Mazda verdubbelt garantie op nieuwe Mazda’s

Mazda Motor Nederland verdubbelt de garantietermijn van alle nieuw verkochte auto’s. In plaats van 3 jaar fabrieksgarantie geldt voortaan 6 jaar garantie voor alle nieuwe Mazda’s tot een maximum van 150.000 kilometer. De garantie is gekoppeld aan de auto en is overdraagbaar aan de volgende eigenaar van de Mazda.

De kwaliteit van de voertuigen is van hoog niveau en Mazda staat al jaren in de top van meest betrouwbare automerken. Het benadrukken van deze betrouwbaarheid en het leveren van extra klantenservice zijn redenen voor de importeur om de garantietermijn voor Mazda’s op de Nederlandse markt te verdubbelen.

De Mazda-garantieperiode van zes jaar is in een groot deel van Europa reeds van toepassing, waaronder de buurlanden België en Duitsland. Voor een lithium-ion batterij geldt een fabrieksgarantie van acht jaar met een maximum van 160.000 kilometer.

 • Garantie van drie naar zes jaar, met een maximale kilometrage van 150.000 km
 • Geldig op alle nieuw verkochte Mazda-modellen

Delen via

 • Cornelis Koster schreef:

  Mazda cx 60, prachtige auto maar zeer slechte schokbrekers. In augustus 2023 aangeschaft maar auto heeft mazda onwaardige schokbrekers waardoor ik spijt heb van deze aankoop. Wilde de auto van €69.500 al weer inruilen voor ander merk maar krijg er niet meer dan €45.000 voor. Ik denk dat dat kom door slechte klanten referenties. Mazda komt niet met passende oplossing. Ik hoorde al dat Koni schokbrekers heeft die speciaal voor cx60 probleem ontwikkeld zijn maar die moet je zelf aanschaffen. Echt te gek voor woorden, bij een auto van €70k

 • Ton van Weerelt schreef:

  Mijn auto CX 60 chassisnr;JMZKHOHBX01114537 is v.h.e. op 28-3-2023 geregistreerd in Zweden. Vervolgens op 7-7-2023 met 15 km op de teller geregistreerd in NL.
  Het komt mij voor , zeker gezien uw tekst dat de 6 jaar garantie in een groot deel van Europa reeds van toepassing was, dat mijn auto ook onder de 6 jaars regeling zou moeten vallen. Mijn dealer kon hier geen uitsluitsel over geven en adviseerde mij rechtstreeks met u contact op te nemen.
  Ik verneem graag van u

  • Dafne schreef:

   De Mazda dealer is het eerste aanspreekpunt en zou hiervan op de hoogte moeten zijn, anders kunt u contact opnemen via https://www.mazda.nl/contact/
   De Mazda fabrieksgarantie van 6 jaar is van toepassing op alle Mazda’s met een eerste inschrijving in Nederland en een eerste tenaamstelling in Nederland vanaf 1 januari 2023. Tevens geldt deze fabrieksgarantie tot een maximum van 150.000 kilometer of 6 jaar (afhankelijk van wat als eerste wordt bereikt). De garantie is gekoppeld aan de auto en is overdraagbaar aan de volgende eigenaar bij verkoop van jouw Mazda.

 • Albert Hoogendoorn schreef:

  Ik heb inmiddels een nieuwe CX-5 besteld op 12 april. Levertijd zou augustus dit jaar zijn. Wellicht kunt u mij zeggen wanneer de levering verwacht wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *