Design, Nieuws 09-04-20 | 4460 keer gezien

Mazda3 is gekozen tot World Car Design of the Year 2020

Mazda3 wint design award

De Mazda3 is gekozen tot World Car Design of the Year 2020. Het is de tweede keer dat een Mazda deze titel pakt, na de MX-5 in 2016.

Reactie van Akira Marumoto

Voordat we als Mazda Motor Corporation deze prijs in ontvangst nemen wil ik graag eerst ons medeleven getuigen met iedereen die door het coronavirus is getroffen“, vertelt Akira Marumoto, President en CEO van Mazda Motor Corporation. “We zijn echt vereerd dat we de World Car Design of the Year award mogen ontvangen in dit speciale jaar van het 100-jarig jubileum van de oprichting van onze onderneming. We zullen onze klanten unieke producten, designs, technologieën en rij-ervaringen blijven bieden”.

Kodo design

Mazda’s unieke Kodo designtaal, zoals deze voor het eerst in 2010 werd geïntroduceerd, bevat het vermogen om expressie in een auto uit te stralen, zonder dat deze in beweging is. Vooral dit element bleek de drijvende kracht te zijn achter de meermaals bekroonde styling van de huidige Mazda-reeks.

Het eerste model van de 7e generatie, de Mazda3, gelanceerd in 2019, toont de doorontwikkeling van deze unieke Kodo designtaal. Daarbij ligt de focus op een minimalistische, minder-is-meer esthetiek. Dat is geïnspireerd op de meest pure tradities van de Japanse kunst.

Puur vakmanschap

Alleen dankzij honderden uren nauwgezet vakmanschap en maken van kleimodellen was het mogelijk om het unieke ontwerp van de Mazda3 aan te scherpen, zodat subtiele golvingen van licht en schaduwen worden gecreëerd die over de gladde contouren van de auto glijden, waardoor een natuurlijke en krachtige uitdrukking van vitaliteit ontstaat.

Het creëren van een vorm die zowel mooi als eenvoudig is, vereist een enorme mate van tijd, discipline en vakmanschap. Maar dat is wel van belang voor de unieke Japanse elegantie van Mazda’s ontwerpvisie. Waarin de auto als een kunstvorm wordt gezien.

Meerdere awards

Mazda heeft al vele successen behaald bij de World Car Awards, een jaarlijkse verkiezing door een jury van 86 auto-journalisten uit 25 landen. De onderscheiding World Car Design of the Year 2020 niet de enige prijs die de Mazda3 heeft gewonnen. Hij won ook de ‘Red Dot: Best of the Best’ in de Red Dot Product Design Awards 2019. En de ‘Supreme Winner’ van de Women’s Car of the Year 2019 awards. En ook de ‘Small Hatch of the Year’ in de UK Car of the Year awards van 2020.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *