Design, Nieuws, Technologie 18-11-19 | 3062 keer gezien

Mazda3 is Women’s World Car of the Year

Women's car of the year Mazda3

De nieuwe Mazda3 is uitgeroepen tot overall winnaar van de Women’s World Car of the Year 2019 verkiezing. Naast het behalen van deze hoofdprijs won het model ook de Women’s World Family Car of the Year en versloeg daarmee de BMW 3 serie en de Toyota Corolla. Namens Mazda Motor Corporation nam Ayumu Doi (General Manager van de Corporate Communications Divisie) de prijs in ontvangst.

Woord namens Ayumi Doi

Dit model spreekt een breder scala autoliefhebbers aan dan ooit tevoren. En dat is ook het doel van Mazda: een speciale band creëren met zijn klanten door producten, technologieën en diensten aan te bieden die men graag wil hebben“, aldus Ayumu Doi.

Gekozen door een vakjury

Bij de Women’s World Car of the Year verkiezing wordt gestemd door een volledig vrouwelijke jury. De jury bestaat uit 41 journalisten uit 34 landen. Zij worden gevraagd naar de criteria die vrouwen gebruiken bij het kopen van een auto. Voor Nederland zit Odiel Mennink in de jury. Zij is eigenaar van FemmeFrontaal.

Kodo design van de Mazda3

De Mazda3 is ontworpen volgens de Kodo designfilosofie, die de essentie van de Japanse esthetiek belichaamt. De algehele vorm laat een eenvoudige, enkele ‘beweging’ zien. En subtiele golvingen brengen het ontwerp tot leven door verschuivend licht en reflecties, die over het oppervlak glijden. Het resultaat is een natuurlijkere en krachtigere uitdrukking van vitaliteit dan bij eerdere Kodo modellen. Ondanks het delen van de naam zijn de Hatchback en de Sedan verschillende persoonlijkheden: het ontwerp van de Hatchback is emotioneel, dat van de Sedan elegant.

Verkrijgbaar met Skyactiv-X motor

Het model is voorzien van de Skyactiv voertuigarchitectuur van Mazda, wat zorgt voor een optimaal rijgedrag. De aandrijflijn bestaat uit de nieuwste Skyactiv-X, Skyactiv-G en Skyactiv-D motoren. Die allen een responsieve snelheidsregeling bieden in elke rijsituatie. Omdat alle modellen van Mazda rondom de bestuurder worden ontworpen, heeft Mazda rijeigenschappen aanzienlijk verbeterd om rijden volledig natuurlijk te laten aanvoelen.

Lees hier alles over de Mazda3.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *