Design, Nieuws 04-02-21 | 1991 keer gezien

Mazda3 modeljaar 2021

Mazda3 Modeljaar 2021

In lijn met de eerder geïntroduceerde Mazda CX-30 krijgt nu ook de aan deze auto verwante Mazda3 een update, met name op het gebied van motoren, CO2 emissie en luxe. Bovendien wordt aan de line-up een nieuwe versie toegevoegd onder de naam Sportive, waarmee het sportieve karakter van de Mazda3 wordt benadrukt en waarbij tegelijkertijd een nieuwe motorvariant wordt geïntroduceerd.

Reductie CO2 emissies

De komst van modeljaar 2021 versterkt het wereldwijde succes van de Mazda3. Want een aanzienlijke reductie van de CO2 emissies op alle versies, zowel handgeschakeld als met automaat, zorgt ervoor dat de prijzen vrijwel ongewijzigd blijven en versterkt bovendien de positie van het model in de zakelijke markt, waar deze factor een belangrijke rol speelt. Zo is de reductie bij de Sedan met 2.0 e-Skyactiv G 122 met handgeschakelde zesversnellingsbak maar liefst 10 gram, van 132 naar 122 g/km en bij de Sedan met revolutionaire 2.0 e-Skyactiv X 186 motor met dezelfde versnellingsbak 8 gram, van 122 naar 114 g/km.

E-Skyactiv

Door deze verbeteringen blijft de meerprijs van de e-Skyactiv X motor ongewijzigd op € 1.100. Het vermogen van deze motor is verhoogd naar 186 pk, waarbij het koppel is gestegen van 224 naar 240 Nm. Alle motoren zijn nu standaard voorzien van Mazda M Hybrid onder de naam e-Skyactiv.

Standaard uitvoering

De standaardversie van de Mazda3 blijft ongewijzigd, dus met onder meer 16-inch lichtmetalen velgen, Active Driving Display voorruitprojectie in kleur, Apple CarPlay, multimediasysteem met DAB+ digitale radio en acht speakers, LED verlichting, een geïntegreerd navigatiesysteem en een ruim aanbod aan i-Activsense veiligheidssystemen.

Comfort uitvoering

De meerprijs voor de Comfort uitvoering is € 2.000. Op deze versie is climate control in twee zones standaard, evenals een achteruitrijcamera, parkeersensoren aan de voorzijde, voorstoelen- en stuurwielverwarming en Smart Keyless Entry. Als optie is een Bose®/Leer pakket beschikbaar voor € 2.000.

Luxury uitvoering

De Luxury uitvoering voegt daar nog eens een zwart lederen interieur aan toe, evenals adaptieve LED koplampen, een Bose® premium audiosysteem met 12 designspeakers, elektrisch verstelbare bestuurdersstoel met geheugen en LED dagrijverlichting. Als optie is nu een schuif-/kanteldak leverbaar voor een meerprijs van € 1.000,-. Voor  een zelfde bedrag kan men ook nog kiezen voor een i-Activsense pakket met vijf extra veiligheidssystemen en een 360° view monitor.

Sportive uitvoering

De introductie van de Mazda3 modeljaar 2021 gaat gepaard met die van een tijdelijk actiemodel onder de naam Sportive. Het model is uitsluitend beschikbaar met een nieuwe e-Skyactiv G benzinemotor met 150 pk, die het sportieve karakter van de Mazda3 benadrukt. Evenals de e-Skyactiv G 122 beschikt deze motor ook over het Mazda M Hybrid-systeem (Mild Hybrid) en cilinderuitschakeling.

De uitrusting is gebaseerd op de Comfort, maar kent als extra’s onder meer LED verlichting vóór en achter, LED dagrijverlichting, privacy glass achter, Luxury afwerking van het exterieur en interieur, een randloze binnenspiegel en 18 inch lichtmetalen velgen. Liefhebbers kunnen bij de Hatchback nog kiezen voor een Sportpakket ter waarde van € 2.105,- met drie verschillende spoilers en zijskirts.

Nu bestelbaar

De dieselmotor is met de introductie van modeljaar 2021 niet meer leverbaar op de Mazda3, die nu al te bestellen is en van half februari leverbaar zal zijn.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *