Nieuws 27-03-19 | 5374 keer gezien

Mazda6 wint van Volvo V60 in dubbeltest Autoreview

Mazda6

Autoreview heeft de vernieuwde Mazda6 Sportbreak getest tegen de nieuwe Volvo V60. Het artikel begint met de vraag of er naast de opmars van de suv nog ruimte is voor de stationwagon. Kijkend naar de resultaten van de test, is er zeker nog plek voor deze auto, en is de Mazda6 nog steeds een interessante keuze.

Exterieur

Autoreview begint met het exterieur te vergelijken, dit wordt bij de Mazda6 bestempeld als imposant. Vooral de nieuwe grille heeft een prominente rol, maar ook de 19-inch velgen trekken de aandacht. Het gaat natuurlijk niet alleen om de buitenkant, dus ook de innerlijke waarden worden op de proef gesteld.

‘Op alle zitplaatsen heeft de Mazda net iets meer ruimte te bieden.’

Afwerking in het interieur

De kofferbak is op het eerste gezicht kleiner dan die van de Volvo V60, maar in de verhuismodus wint die de strijd van zijn Zweedse concurrent en kan er meer liter in. Dit is mede dankzij de hoogte van de auto. Daarnaast heeft de Mazda6 een groter trekgewicht waardoor de extra liters kofferbakruimte daadwerkelijk goed benut kunnen worden. Ook de zitplaatsen in de Mazda6 komen het beste uit de test, door de grotere bewegingsvrijheid op elke stoel is het volgens Autoreview geen straf om in deze auto te zitten.

‘Voor de facelift van de 6 werden bij Mazda de materialen van het interieur nog eens onder de loep genomen. Met resultaat: de dashboardknuffelaars onder ons beleefden fijne momenten in de Japanner en ook op de afwerking valt weinig aan te merken.’

“In de Mazda6 zitten we beter dan in de V60”

Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid gaat het infotainment systeem van Mazda dan ook aan kop. De mogelijkheid om het MZD Connect systeem via een druk-/draaiknop en touchscreen te bedienen zorgt voor extra gebruiksgemak.

‘We hebben door de jaren heen een hoge pet op gekregen van Volvo-meubilair, toch zitten we in de Mazda6 beter dan in de V60.’

Dit komt met name door de beter gevulde stoelen voorin, en langere zittingen achterin. Ondanks dat beide geen enorm geluid producerende auto’s zijn, wordt de Mazda6 toch als stilste beschouwt. Ook een voordeel van de Mazda6 t.o.v. de Volvo V60 is dat de Signature uitvoering over vele extra’s beschikt waar men bij Volvo een meerprijs voor betaald.

De uiteindelijke conclusie is als volgt:

‘Onder de streep is het de Mazda6 die er met de winst vandoor gaat. De meeste punten scoort de Japanner met zijn koppelrijke motor. Op de tussensprints geeft hij de V60 behoorlijk klop, terwijl hij zuiniger met de diesel omspringt.’

Verder pakt Mazda ook de meeste punten op het gebied van comfort.

Wil je meer weten over de Mazda6 Sportbreak? Hier vind je alle informatie.

Andere rijtesten met de Mazda6 lees je hier.

Delen via

 • FK schreef:

  Beste Roos, de Mazda 6 en Volvo V60 staan allebei op mijn shortlist om uit te kiezen. Ik kan de test van Autoweek niet vinden op internet. Alleen een oude test uit 2017. Kun je een link sturen naar de test?

  • Roos van Mazda schreef:

   Beste FK, onze excuses. Het ging hier om een test van AutoReview, en niet van Autoweek. We hebben het aangepast. De test is terug te lezen in de uitgave van maart 2019.

 • Janski schreef:

  hmm..blijft helaas een (lelijke) Japanner en geen Duitser 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *