Nieuws 02-11-22 | 1204 keer gezien

MX-5 modeljaar 2023: meer keuze, meer aantrekkingskracht

De vernieuwde Mazda MX-5 is leverbaar met nieuwe kleuren voor de carrosserie, de softtop en het interieur, en een nieuwe uitrustingsstructuur met een omvangrijke uitrusting, zelfs bij de instapmodellen.

Een nieuwe exterieurkleur, Zircon Sand, vervangt Polymetal Grey, en de softtop van de MX-5 roadster, die met een handomdraai opent en sluit, is nu verkrijgbaar in bruin, ter vervanging van de rode afwerking.

Een nieuwe structuur met drie uitrustingsniveaus biedt klanten de keuze uit de Prime-Line instapversie, de middelste uitrustingsvariant Exclusive-Line en de topuitvoering Homura. De Exclusive-Line en Homura-modellen kunnen worden uitgerust met een optioneel Driver Assistance Pack, dat de toch al uitgebreide i-Activsense rijhulptechnologie van de MX-5 nog verder uitbreidt.

De Homura-uitvoering is voorzien van tal van sportieve voorzieningen, zoals Recaro-stoelen en zwarte spiegelkappen. Homura-uitvoeringen met een Skyactiv-G 2.0 184pk motor zij bovendien uitgerust met een Brembo-remsysteem, Bilstein-dempers, een veerpootstang en gesmede BBS lichtmetalen velgen. De Homura-uitvoering met een Skyactiv-G 1.5 132 pk motor met RAYS lichtmetalen velgen is ook toegevoegd aan het gamma.

De twee nieuwe Special Edition modellen, Kazari en Kizuna, zijn te herkennen aan unieke kleurencombinaties: de Kazari heeft terracotta nappalederen bekleding, een bruine softtop en een zwarte hardtop, terwijl de Kizuna witte nappalederen bekleding combineert met een blauwe softtop en een zwarte hardtop. Beide modellen zijn standaard uitgerust met het Driver Assistance Pack.

De Skyactiv-G 1.5 motor 97 kW (132 pk) is nu leverbaar in het gehele MX-5 modellengamma. Verder is een automatische transmissie ook exclusief leverbaar op de Skyactiv-G 2.0 RF Special Edition-modellen.

De aantrekkingskracht van de veelgeprezen Mazda MX-5 blijft vandaag de dag, na meer dan drie decennia en 1,1 miljoen verkochte exemplaren, nog altijd toenemen. Met een goede reden: De iconische World Car Design of the Year-winnaar heeft zich door de jaren heen op energieke wijze ontwikkeld, maar is altijd trouw gebleven aan de Jinba Ittai-filosofie, waarbij bestuurder en auto in perfecte harmonie zijn.

De prijzen voor de Mazda MX-5 modeljaar 2023 worden op een later moment bekend gemaakt.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *