Design, Nieuws 22-02-22 | 1933 keer gezien

Nieuwe Mazda CX-60 debuteert op 8 maart 2022 met een op Kaichô geïnspireerd interieur

De fraaie, dynamische styling van de nieuwe Mazda CX-60 Plug-in Hybrid is de meest recente vorm van Kodo, de Mazda-designfilosofie die zijn modellen tot leven laat komen. De Kodo-designfilosofie wordt bij de CX-60 gecombineerd met het Japanse concept van Ma, dat verwijst naar de rustige en waardige schoonheid van lege ruimtes. Het interieur laat daardoor ook het stoere karakter van de opvallende nieuwe SUV tot uiting komen, met voorin geplaatste motor en achterwielaandrijving.

Het interieur van de CX-60 in één oogopslag

De ontwerpers hebben een elegant, kwalitatief hoogstaand interieur ontworpen dat zowel traditionele methoden als nieuwe technologieën combineert. Het interieur is typisch Mazda en geworteld in het Japanse erfgoed van het merk.

De CX-60 introduceert voor het eerst een interieur geïnspireerd op de ideeën van Kaichô, waarbij er een harmonie ontstaat uit het mengen van verschillende materialen en texturen. Binnen het interieur worden bijvoorbeeld esdoornhout, nappaleder, Japans textiel en verchroomde details gecombineerd. Musubu – de unieke Japanse manier om textiel te binden – vormt daarnaast de inspiratie voor de stiksels op het dashboard.

Het interieur van de nieuwe Mazda CX-60 biedt een totaal nieuwe ervaring voor bestuurders en passagiers.

De volledig nieuwe Mazda CX-60 Plug-in Hybrid, die op 8 maart 2022 zijn werelddebuut maakt, is de eerste van twee nieuwe modellen uit de Large Product Group* van het bedrijf die de komende twee jaar in heel Europa zullen worden geïntroduceerd.

  • Onderscheidend Mazda-design op basis van Japans erfgoed
  • Beschikt over de levende kwaliteit van natuurlijke houtnerven en geweven stoffen van hoge kwaliteit

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *