Nieuws, Rijplezier 07-05-19 | 4796 keer gezien

Nieuwe Mazda MX-5 Cup 2019 klaar voor de start

Mazda MX-5 cupauto's De MX-5 cupauto's zijn er klaar voor!

De nieuwe Mazda MX-5 Cup is er klaar voor. Gisteren presenteerden de deelnemende teams zich voor de pers op Circuit Zandvoort en werden de sleutels aan de eigenaren uitgereikt. Waarna ze voor de allereerste keer hun nieuwe cupauto konden testen. Zoals het er nu naar uitziet zullen er bij het debuut van de cup tijdens de Jumbo Racedagen op het circuit van Zandvoort minimaal 25 auto’s aan de start staan.

De Mazda MX-5 Cup is een nieuw, door de KNAF erkend Nederlands Kampioenschap met de vernieuwde MX-5. In de cup wordt geracet met de 184 pk sterke 2.0 liter Skyactiv-G motor in combinatie met een reguliere handgeschakelde zesversnellingsbak. De cup is een initiatief van importeur Mazda Motor Nederland en de organisatie is ondergebracht bij V-Max Racing Management in Breda. De aandrijflijn en andere cruciale onderdelen van de auto zijn tijdens de bouw verzegeld. En om de kans op competitievervalsing nog kleiner te maken kregen alle rijders gisteren pas tegelijkertijd de sleutel van hun nieuwe auto uitgereikt.

Teams en coureurs

De cup omvat een aantal bekende namen van teams en coureurs, zoals Tachyon Motorsport, Kreijne Motorsport met 2 auto’s, Johan Kraan Motorsport met maar liefst 5 auto’s, IL Motorsport met regerend MaX5 kampioen András Király, Dekker Racing met oud Clio-kampioen Marcel Dekker en een team van de Fontys Hogeschool Eindhoven.

Michael Bleekemolen is gastrijder

Eerste gastrijder in de auto van Mazda Motor Nederland is oud F1 coureur Michael Bleekemolen. “Ik kijk erg uit naar het racen in deze uitdagende auto”, liet de routinier vooraf weten. “En zoals altijd bereid ik me graag goed voor, dus ben ik er nu ook bij om als eerste te kunnen trainen in deze voor mij nieuwe auto. Met een laag en mooi gecentreerd zwaartepunt, 184 pk en achterwielaandrijving is dit een raceauto pur sang. Dat wordt genieten”.

De Mazda MX-5 Cup is bedoeld voor rijders van jong tot oud. Voor beginners die willen starten met racen maar ook voor hen die vanuit het clubracen de overstap willen maken naar een Cupklasse met veel uitstraling, publicitaire ondersteuning en meer spektakel en snelheid. De nieuwe cup zal zijn debuut maken tijdens de Jumbo Racedagen op Circuit Zandvoort op 18 & 19 mei. De race op zaterdag is om 11.35 uur, op zondag om 10.25 uur. De vrijdag ervoor is de vrije training en kwalificatie.

Delen via

Tags:   Mazda MX-5 Cup, MX-5

 • Sjoerd van Rees schreef:

  Wat een ontzettend leuk initiatief van Mazda om dit te doen. Ik wil ook dan graag een keer de clubleden van verschillende clubs willen ontmoeten, afgelopen april dit jaar ben ik eindelijk na 5 jaar sparen en dromen een trotse eigenaar geworden van de miata. Ik vroeg me daarom ook af of er een mogelijkheid om mee te mogen doen en of anders mee te rijden of zoiets dergelijks. Ik wil daarover meer informatie over hebben. Laat graag wat informatie achter waar ik me kan inschrijven.

 • Maarten van Hest schreef:

  Leuk initiatief van Mazda Motor NL. Als MX-5 ND bezitter ben ik zeer geïnteresseerd. Doet MMNL ook nog iets aan promotie, bijv. korting op toegangstickets, o.i.d.? Misschien dat ik eerdere berichten over de MX-5 Cup gemist heb (niet dat ik weet!) maar mailing op 12 juli terwijl eerste race in mei plaats vond, komt wat laat op mij over. Kan dit met meer publiciteit en eerder aangekondigd worden, of kan ik me op een andere wijze aanmelden voor berichten over de MX-5 Cup?

  • Mady van Mazda schreef:

   Beste Maarten,

   We hebben voor twee afgelopen races kaartjes weggegeven op onze Facebookpagina. Uiteraard kun je ons daar volgen. Voor de rest goed om te horen, wij zullen kijken of we hier eventueel meer aandacht aan kunnen besteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *