Ontspanning, Rijplezier 08-02-21 | 6479 keer gezien

Ontdek de mooiste plekken in Noord-Holland | Mazda Must Drive

Klaar voor een tocht vol Hollands Glorie? Rij door het mooie Noord Holland langs de ‘Dutch Mountains’, voorbij de zee en door de polder. Een unieke rijervaring en dus een échte must drive deze autoroute in Noord-Holland. Wanneer ga jij ‘m rijden? Ontdek hier de hoogtepunten van deze prachtige route. Wij reden hem in de Mazda CX-5.

Bergen aan Zee & Bergen

Begin de route op een prachtige locatie: Landgoed Huize Glory (Elzenlaan 2, Bergen aan Zee). Dit is een unieke locatie gelegen in bos- en duinrijk gebied. Het landgoed bevindt zich op een van de hoogste duinen van Nederland, waardoor je een adembenemend uitzicht hebt over de zee.

Vervolg je weg naar het gezellige dorp Bergen via een prachtige bosrijke weg.

Schoorl

Hier vind je de iconische klimduin. Waag de klim van 51 meter en wordt beloond met een weids uitzicht. Liever beneden blijven? Dan vind je hier genoeg terrasjes en cafeetjes.

Camperduin – Krabbendam – Broek op Langedijk – Rustenberg

Hier vind je Nederland op z’n best. Van brede stranden en duinen tot aan puur polderlandschap, afgewisseld met kleine, oerhollandse dorpjes. Als je geluk hebt geniet je hier ook van de typische “Hollandse luchten” die voor schilders als Vermeer als grote inspiratie dienden.

Rustenburg – Grootschemer

Onderweg van Rustenburg naar Grootschemer rijd je langs de Noordervaart. Hier vind je een rij molens, waarvan er een ook te bezoeken is (De Museummolen, Noordervaart 2, Stompetoren).

West Graftdijk – Akersloot

Je kunt volgens Google het beste omrijden, maar als wij je mogen adviseren dan adviseren we je de pont te nemen (Veer westdijk, 1921 BX, Zuidschemer). Die geeft net dat beetje extra mee aan deze route. Elk kwartier vaart deze naar de overkant.

Duin en Bosch

Dit landgoed bestaat uit meerdere gebouwen en diende als een psychiatrisch ziekenhuis. Tegenwoordig vind je er een opvallende witte kerk en een museum over de geschiedenis van het ziekenhuis, dat nu Dijk en Duin heet.

Egmond aan den Hoef – Egmond binnen – Bergen aan Zee

Alweer het laatste routepunt. In Egmond binnen vind je de Sint-Adelbertabdij (Abdijlaan 26, 1935 BH Egmond-Binnen), de oudste abdij van Nederland. Je kunt een bezoekje brengen aan de abdij en een rondleiding plannen. Tegenwoordig bevindt zich ook een kaarsenmakerij in de abdij.