Nieuws 14-12-23 | 236 keer gezien

Prijzen van vernieuwde Mazda MX-5 bekend

De vernieuwde Mazda MX-5 in Aero Gray

Mazda maakt de prijzen bekend van de vernieuwde Mazda MX-5. De Mazda MX-5 blijft een zeer gewilde sportauto en een krachtig icoon, met voor modeljaar 2024 een nieuwe rijmodus, nieuwe veiligheids- en technologische voorzieningen, aanpassingen in het design en een nieuwe carrosserie- en softtopkleur. De vernieuwde Mazda MX-5 staat dit voorjaar in de Nederlandse showrooms en is leverbaar voor een vanafprijs € 43.290,-, inclusief kosten rijklaar maken. De achterwielaangedreven Mazda MX-5 is verkrijgbaar in vier verschillende uitvoeringen en, afhankelijk van de uitvoering, beschikbaar als 132 of 184 pk. 

Rijk uitgeruste Mazda MX-5 Pime-line

Prijzen van de Mazda MX-5 modeljaar 20241 beginnen bij € 43.290,- voor de rijk uitgeruste standaardversie, genaamd Prime-line. Naast de Prime-line is er keuze uit een luxere uitrustingsvariant, genaamd Exclusive-line, en twee meer uitgesproken uitvoeringen genaamd Homura en Kazari. De Kizuna uitvoering vervalt bij modeljaar 2024 en maakt plaats voor de Kazari, met een update van de interieur- en softtop kleurstelling.

Prime-line

De update van de MX-5 omvat een breed scala aan wijzigingen, waaronder vernieuwd design van de koplampen en dagrijverlichting, verlichting achter en velgen (16-inch & 17-inch). Bovendien is er een update van het interieur met een luxere afwerking , vernieuwde meterset en stoelbekleding. De MX-5 krijgt daarnaast een multimedia update met een 8,8-inch Mazda Connect scherm, twee USB-C-poorten en draadloze Apple Carplay/ Android Auto2. De Prime-line, enkel verkrijgbaar op de Skyactiv-G 132 pk, zowel als Roadster als RF, is daarnaast voorzien van een nieuw design, 16-inch zwarte velgen, andere zwarte stoelbekleding en een breed scala aan veiligheidssystemen, parkeersensoren achter en licht- & regensensoren.

Exclusive-line

De Exclusive-line is verkrijgbaar vanaf € 46.590,- en beschikbaar op de Skyactiv-G 132 en Skyactiv-G 184 pk. Bij deze laatste, meer krachtigere, motor zijn de 17-inch velgen aangepast naar een nieuwe design en afgewerkt in ‘Machining Grey’. De 16-inch velgen zijn afgewerkt in ‘Bright Silver’. De Exclusive-line voegt, ten opzichte van de Prime-line, vooral luxe toe met onder andere een Bose® geluidsysteem, een lederen interieur, kunstlederen afwerking rondom de middenconsole en een randloos design van de binnenspiegel. Daarnaast is de Exclusive-line nu voorzien van adaptieve LED-koplampen en SCBS-R en is de rijbeleving verbeterd door een nieuw ‘Asymmetric ‘Limited-Slip Differential (LSD)’, een Track-mode knop en verbeterd motorgeluid.

Kazari

De stijlvolle Kazari, met een vanafprijs van € 47.690,-, is beschikbaar bij beide motoren. Deze speciale uitvoering is op basis van de Exclusive-line en heeft een Tan Nappa Lederen interieur en een beige softtop. In het geval van de Mazda MX-5 RF betreft dat een Twin-Tone dak.

Homura

Naast de meer stijlvolle Kazari, blijft eveneens de sportief uitgesproken Homura beschikbaar, voor een vanafprijs van € 49.890,-. De Homura bevat onder andere een Skyactiv-G 1.5 132 pk motor, RAYS lichtmetalen velgen, Recaro-stoelen en zwarte spiegelkappen. Homura-uitvoeringen met een Skyactiv-G 2.0 184 pk motor zij bovendien uitgerust met een Brembo-remsysteem, Bilstein-dempers, een veerpootstang en gesmede BBS lichtmetalen velgen. Bij de Skyactiv-G 132 pk is eveneens het Brembo-remsysteem, met rode remklauwen, beschikbaar.

Standaard meer veiligheidssystemen

Standaard beschikt de MX-5 over meer veiligheidssystemen. Zelfs de Prime-line biedt Lane Keep Assist – dat helpt om de auto op zijn rijstrook te houden, Intelligent Speed Control, Intelligent Brake Assist en een update van de verkeersbordherkenning die nu is gekoppeld aan het navigatiesysteem. De combinatie van een verder verbeterde stabiliteit, geavanceerde veiligheidsvoorzieningen en de nauwkeurige reactie bij bochtenwerk en accelereren is in de vernieuwde Mazda MX-5 de belichaming van Mazda’s Jinba Ittai-filosofie, waarbij bestuurder en auto als één zijn. De nieuwe Dynamic Stability Control (DSC)-Track rijmodus geeft prioriteit aan de bestuurder door alleen overstuurcontrole toe te passen in het geval van een gevaarlijke slip, die de bestuurder niet lijkt te kunnen corrigeren.

Alle prijzen en details zijn te vinden in de uitgebreide prijsdocumentatie van de vernieuwde Mazda MX-5.

Delen via

Tags:   Mazda MX-5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *