Ontspanning, Rijplezier 13-06-22 | 1632 keer gezien

Rijtest Mazda CX-5: de ultieme roadtripper

De Mazda CX-5 is volkomen terecht één van de populairste SUV’s in ons land, aldus de Playboy. En The Hike noemt de vernieuwde CX-5 de ultieme roadtrip buddy. De twee uitgevers hebben een rijtest gedaan met de vernieuwde Mazda CX-5 en waren zeer te spreken over de auto.

The Hike neemt de Mazda CX-5 Signature 6-traps automaat met de 165 PK Skyactiv-G motor mee op roadtrip richting Oostenrijk. De auto is tevens voorzien van een schuif-en kanteldak en i-Activsense. Playboy rijdt de Mazda CX-5 met een handgeschakelde 165 PK Skyactiv-G motor.  

De Mazda CX-5: een auto waar iedereen blij van wordt

Mazda is een eigenzinnig merk. Dat is enerzijds te zien aan het design van de auto’s maar voornamelijk aan de keuze in technologieën die gebruikt worden. De duurzame Skyactive-G motor in de CX-5 is een benzinemotor met hoge compressie die voor extra kracht, zuinigheid en snelheid zorgt terwijl de rest van de automerken zich richten op kleinschalige turbomotoren.

“Dat consumenten dat ook zo zien, blijkt uit het feit dat een CX-5 nog steeds een van de meest waardevaste auto’s is, oftewel: hij ruilt nog riant in.” – Playboy

Ook volgens The Hike is de Mazda CX-5 een ‘allemansvriend’.  Voornamelijk de ruimte, het rijcomfort en ‘de heerlijke afwerking die hij heeft’.

“De nieuwe Mazda CX-5 kenmerkt zich door een prachtig nieuwe vormgeving en verfijnd lijnenspel… Werkelijk iedereen in de auto zal genieten van een tripje”. – The Hike

Ook het centrale display van 10,25 inch is een stukje eigenzinnigheid van Mazda. De meeste concurrenten voorzien hun modellen met grote touchscreen displays waar Mazda juist vindt dat dat niet bijdraagt aan de veiligheid van de auto. Daarom kun je het centrale display nog altijd bedienen met de HMI Commander (draaiknop op de middenconsole). Waar je volgens Playboy verbazingwekkend snel aan went dankzij de zeer intuïtieve indeling.

Verbeterde rijeigenschappen

De Mazda CX-5 is doorontwikkeld bij de carrosserie, de wielophanging en het zitmeubulair om zo het rijcomfort te verbeteren en vermoeidheid tegen te gaan. Volgens The Hike is de ophanging en de wegligging van de CX-5 dan ook van ‘next level’ niveau.

“Zelden reden we eerder een SUV die zo strak op de weg ligt. Als je in de auto zit en de ruimte er niet bij denkt, zou je zomaar kunnen denken dat je een veel sportievere auto rijdt.” – The Hike

Ook tijdens de rijtest van de Mazda CX-5 door Playboy vallen de rijeigenschappen op. Zo zijn de rijeigenschappen van de CX-5 even betrokken als zorgeloos. Het interieur is tevens opnieuw geïsoleerd voor dit vernieuwde model, dat merkte Playboy ook op. Het interieur is namelijk ‘fluisterstil, ook op de snelweg’.

“Hij is comfortabel, zonder oubollig te worden en als je wat opportunistisch wil rijden, kan het aangepaste onderstel dat ook gemakkelijk aan.” – Playboy

De ultieme roadtripper

Volgens The Hike is de Mazda CX-5 de ultieme roadtrip buddy. Het rijcomfort is uitstekend en de zitcomfort is tevens zeer hoog. Daarnaast is het geen probleem om al je bagage voor je roadtrip mee te nemen in deze auto. De achterbank kan ingeklapt worden en je kunt met gemak je skispullen meenemen zonder dakdrager, zegt The Hike, maar het is uiteraard mogelijk om die te installeren mocht je dat fijner vinden.

Verder is The Hike zeer te spreken over het infotainmentsysteem. De helderheid en resolutie van het systeem maakt het dat het goed af te lezen is wat handig is tijdens een roadtrip. Daarnaast zorgt het audiosysteem van Bose voor een ‘perfecte geluidsbeleving’. Toch wel mooi meegenomen voor een lange reis.

Delen via

Tags:   rijtesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *