Ontspanning, Rijplezier 02-10-20 | 3332 keer gezien

Samen met je Mazda op pad in de herfst

De herfst heeft zijn intrede gedaan dus geniet van dit schitterende seizoen en ga lekker op pad. Ervaar de natuur op zijn mooist door de auto in te stappen en te stoppen voor een mooie wandelroute in eigen land. We delen graag, per provincie, de mooiste Nederlandse bossen die uitermate geschikt zijn voor een herfstwandeling. 

Gelderland 

Dichtbij Arnhem kun je genieten van de mooie uitgestrekte Veluwezoom. Maak van jouw herfst een feestje en ga dit natuurgebied in waar je zomaar herten, wilde zwijnen of reeën kunt spotten. De populairste plek met mooiste uitzicht die je zeker niet wilt overslaan is de Posbank in Rheden

Noord Brabant 

Een bekend natuurgebied in Noord Brabant zijn de Loonse en Drunense Duinen, maar de Oisterwijkse bossen zijn ook zeker de moeite waard. De naam zegt het al, maar deze bossen zijn te vinden bij het plaatsje Oisterwijk. In dit afwisselende bosgebied vind je subtiele heidevelden en variërende vennen die zich goed lenen om doorheen te wandelen. 

Zuid Holland 

Het Haagse Bos is een bos middenin de stad, maar ondanks dat een oase van ‘groene’ rust. Je kunt hier, zeker in de herfst, heerlijk wandelen. Geniet in dit eeuwenoude bos van buizerds, ijsvogels en herten. En voor de kinderen zijn er speelbossen waar je via de kronkelende paden uitkomt. 

Noord-Holland 

Ten Oosten van Purmerend vind je het Purmerbos waar je heerlijk kunt verdwalen over de slingerende paden. Dit bos is zeer diervriendelijk vanwege een speciaal stiltegebied voor vogels en zoogdieren, maar er is ook een hondenlosloopgebied. Trek er dus eventueel samen met je hond op uit in dit loofbos. 

Utrecht 

Als je graag in de omgeving van Utrecht een boswandeling wilt maken mogen de Kaapse Bossen zeker niet ontbreken. Deze vind je in het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug en zijn zeer gevarieerde bossen door afwisselende flora en fauna. 

Friesland 

Uitgestrekte bossen in een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden vind je in het Drents-Friese Wold en zoals de naam al enigszins verraadt ligt dit op de grens van Friesland en Drenthe. In Friesland zelf is er het bijzondere Wallebos. Bijzonder, omdat er in een deel van dit bos namelijk verschillen in nat en droog, boomsoorten, maar ook licht en donker worden vergroot. 

Drenthe 

Net als in Friesland ligt ook in Drenthe een deel van het Drentse-Friese Wold. Daarnaast is er in Drenthe het Dwingelderveld waar bos, heide, stuifzand en natte delen samenkomen. Wil je een fijne wandeling maken langs ganzen en rustgevende natuur dan raden we het Dwingelderveld zeker aan. 

Flevoland 

Een wat jonger bos vind je in Flevoland, namelijk het Voorsterbos. Waar je overigens wel al bomen met gigantische afmetingen vindt. De bomen zijn er hier in vele soorten en maten en daarnaast heb je ook kans om een bosuil, raaf of specht te spotten. Ga er dus op uit en ontdek de wandelroutes. 

Limburg 

Ben je gek op naaldbossen en wil je wandelen in het Zuidelijke deel van Nederland dan is Zuid-Limburg een aanrader. Je vindt hier zeldzame planten in de loofbossen met diverse planten- en diersoorten. Het wordt ook wel een stukje buitenland in Nederland genoemd.

Overijssel 

Een favoriet in Overijssel is de Sallandse Heuvelrug waar je al stijgend en dalend kunt genieten van de natuur. Voor de actieveling zit dit dynamische natuurgebied vol met beleving door haar hoogteverschillen. Daarnaast is dit unieke landschap geschikt voor jong en oud door verschillende activiteiten en wandelroutes.  

Zeeland 

Ook in Zeeland kun je in de herfstperiode herten spotten doordat het er veel rustiger is dan in de zomer. Je doet dit in Oranjezon of Boswachterij Westerschouwen waar je al wandelend langs de paddenstoelen lekker tot rust komt. 

Groningen 

Als laatst nog een Noordelijk natuurgebied, namelijk het Overbos in Groningen waar je tijdens je wandeling een uitkijkpunt hebt. De natuur vind je hier tijdens de herfst op haar mooist. Ga je liever iets dichterbij de stad Groningen de natuur in dan is natuurgebied Kardinge een goed alternatief. 

Uiteraard doe je dit niet zonder je warm aan te kleden en stevig schoeisel aan te trekken. Vergeet hierbij je auto niet. Deze verdient het ook om goed aangekleed te worden. Houd je interieur netjes met all-weather mattenset en een kofferbakmat zodat geen enkele vuile laars of enthousiaste hond jou nog van je stuk kan brengen. En verminder moddersporen aan de buitenkant van je auto met een spatlapset. 

Delen via

Tags:   Mazda Must Drive

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *