Design, Nieuws 03-03-21 | 2450 keer gezien

Sportive als actiemodel op CX-3 en CX-30

Sportive CX-30

In navolging van de Mazda3 en de CX-5 introduceert Mazda nu ook het actiemodel onder de naam Sportive op twee andere populaire crossovers, de CX-3 en de CX-30. Ook is de dieselmotor in de Mazda CX-5 modeljaar 2021 vanaf nu bestelbaar.

Mazda CX-3 Sportive

In november vorig jaar werd het nieuwe modeljaar van de Mazda CX-3 gelanceerd met meer luxe, meer comfort in het interieur, meer veiligheidstechnologieën, cilinderuitschakeling en standaard DAB+ en Apple Carplay. Aan de line-up wordt nu de Sportive toegevoegd, een uitvoering die zowel qua uiterlijk als door zijn aantrekkelijke prijsstelling een belangrijke bijdrage aan het succes van dit model zal leveren.

Uitrusting Mazda CX-3 Sportive

De Sportive is gebaseerd op de standaarduitrusting van de CX-3, plus onder andere 18-inch lichtmetalen velgen, parkeersensoren achter, stoelverwarming vóór, privacy glass achter, licht- en regensensor, nieuwe sleutel en Apple Carplay. Het actiemodel is beschikbaar in alle kleuren waarin ook de CX-3 leverbaar is. De Mazda CX-3 Sportive met Skyactiv-G 121 en handgeschakelde zesversnellingsbak kent een prijs van € 26.990 inclusief kosten rijklaar maken.

Mazda CX-30 Sportive

Met 2220 exemplaren was de Mazda CX-30 afgelopen jaar het best verkochte model van Mazda in Nederland. Om dit succes verder te versterken wordt ook bij de CX-30 de Sportive aan de line-up toegevoegd. Het actiemodel is alleen leverbaar als e-Skyactiv X 186 maar wel met de keuze tussen de handgeschakelde zesversnellingsbak of de zestraps automaat.

Uitrusting Mazda CX-30 Sportive

De uitrusting is gebaseerd op de Comfort uitvoering met 18-inch lichtmetalen velgen plus LED signature verlichting vóór en achter en adaptieve LED-koplampen, privacy glass achter, grille en B/C stijl in zwarte pianolak, luxe afwerking van het interieur en exterieur, een elektrische achterklep en het Bose® premium audiosysteem. Met de handgeschakelde zesversnellingsbak kost de CX-30 Sportive € 35.490 inclusief kosten rijklaar maken, voor de automaat is dat € 37.990.

Mazda CX-5 diesel

Als aanvulling op de benzinemotoren is vanaf nu ook de 135 kW/184 pk variant van de 2.2 Skyactiv-D dieselmotor leverbaar op de Mazda CX-5 modeljaar 2021, met keuze uit de handgeschakelde of automatische zesversnellingsbak en vóór- of vierwielaandrijving. Het is de eerste keer dat de 2.2 Skyactiv-D 184 motor in combinatie met voorwielaandrijving wordt geleverd. Deze krachtige motor met een hoog koppel past uitstekend bij het karakter van de CX-5.

Vier uitrustingsniveaus

De dieselmotor is beschikbaar op vier uitrustingsniveaus, die allemaal standaard rijk zijn uitgerust met onder meer 19 inch lichtmetalen velgen, climate control in twee zones, dodehoekdetectie en negen andere veiligheidstechnologieën, LED koplampen, 8-inch LCD-touchscreen kleurendisplay, privacy glass achter en HMI commander. Het trekgewicht is bij de FWD 2000 en bij de AWD 2100 kg. Ook is het model uitgerust met Connected Services, verbonden met de MyMazda app, waarmee op afstand zaken als portiervergrendeling, bandendruk, brandstofpercentage, actieradius, locatie van de auto, het doorgeven van een locatie aan het navigatiesysteem kunnen worden bediend of gecontroleerd. De Mazda CX-5 diesel is beschikbaar vanaf € 45.190 rijklaar.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *