Nieuws 14-09-17 | 6065 keer gezien

SUV-TEST TopGear

TopGear vond het de hoogste tijd om een aantal belangrijke SUV’s op de markt tegen elkaar af te zetten. De Mazda CX-5 neemt het onder andere op tegen de Mini Countryman Cooper en de Nissan X-Trail.

‘’Als je ze naast elkaar zou zien staan in een showroom, zou je waarschijnlijk bedenken dat je een verstandig en volwassen familietype bent, iemand die een betaalbare, goed gebouwde, ruime en mooie gezins-SUV wil kopen. De CX-5 is daarvoor de perfecte keus.‘’ Verder schreef TopGear dat hij ‘’getalenteerd is op het gebied van dieselmotoren. Zijn diesel is vrijwel zo stil en gemanierd als een benzinemotor. Hij lijkt de volledige controle te hebben over al z’n bewegingen, ook als je ‘m wat vinnig over een rotonde jaagt.’’ De prijs kwaliteit is in verhouding tot andere modellen zeer in orde. De Mazda CX-5 laat grotere modellen achter zich, met als opmerking: ”als je nooit zeven zitplaatsen nodig hebt, of ruim 2.000 liter bergruimte, het weleens je eerste keuze zou kunnen zijn.’’

‘Hij lijkt de volledige controle te hebben over al z’n bewegingen, ook als je ‘m wat vinnig over een rotonde jaagt’

Volgens TopGear, voldoet de Mazda CX-5 goed genoeg aan de verwachtingen om hoog uit de test te rollen. Hij heeft het beste veercomfort van allemaal, de meest accurate besturing, communiceert het meest responsief en is het makkelijkst en het prettigst om in te rijden.

Wil jij zelf ervaren hoe het is om in de Mazda CX-5 te rijden? Stap dan in en rij naar jouw Mazda dealer in de buurt of vraag direct een proefrit aan.

Delen via

Tags:   rijtesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *