Nieuws 12-01-21 | 2730 keer gezien

Updates voor de Mazda6 en MX-5

Mazda6 & MX-5 modeljaar 2021

Zowel de Mazda6 als de populaire Mazda MX-5 krijgen een modelupdate, die vanaf nu te bestellen is en vanaf maart in de showroom zal staan. Bij de Mazda6 betreffen de wijzigingen met name meer luxe en comfort en aanpassingen in de line-up. Bij de Mazda MX-5 komen er meer luxe uitvoeringen beschikbaar en worden de versies met 184 pk motor aantrekkelijker geprijsd.

Mazda6

Onder de motorkap

Hoewel het bij de Mazda6 een kleine update betreft is er voor gekozen om met name in de line-up het een en ander te wijzigen. De Skyactiv-G 145, Skyactiv-D 150 en Skyactiv-D 184 zijn niet meer leverbaar. De beste verkochte uitvoering – met de Skyactiv-G 165 – blijft gewoon leverbaar, naast de Skyactiv-G 194. Op de Skyactiv-G 165 is vanaf nu de zestraps automaat beschikbaar zonder meerprijs. Uiteraard blijft deze Mazda6 ook leverbaar met de handgeschakelde zesversnellingsbak.

Verschillende stijlen mogelijk

Standaard is de Mazda6 nu voorzien van DAB+ en draadloze Apple Carplay en kan er gekozen worden voor de nieuwe kleur Polymetal Gray. Het vlaggenschip van Mazda is beschikbaar in drie luxe versies, ieder met een eigen stijl: Sportive, Luxury en Signature. De Sportive is hiervan nieuw, voorzien van zwarte velgen, zwarte spiegelkappen en een donkerrood lederen interieur. Daarnaast is er een Business uitvoering beschikbaar tegen een zeer scherpe prijs, met een leer- en Bose® pakket, een 360° camera, smart keyless entry en nog meer.

Prijzen

Prijzen beginnen bij € 38.990 voor de al rijk uitgeruste standaardversie van de Mazda6, met nu als optie de automaat zonder meerprijs. De meerprijs voor de Mazda6 Sportbreak is € 1.500. De Business uitvoering is beschikbaar vanaf € 40.990 en de nieuwe Sportive uitvoering vanaf € 45.190.

Mazda MX-5

Skyactiv-G 184

Ook bij de MX-5 wordt in het nieuwe jaar de line-up aanzienlijk aangepast. Zo lanceert Mazda meer unieke uitvoeringen en zal de focus liggen op de Skyactiv-G 184 met handgeschakelde zesversnellingsbak, waarvan de prijs behoorlijk scherper is gezet naar € 40.990, ofwel nu € 5.000 meer dan de versie met de kleinere motor van 132 pk. Dat was vorig jaar nog € 7.500. Daarmee is de 184 pk versie aantrekkelijker dan ooit. Ook bij dit model is vanaf nu DAB+ en draadloze Apple Carplay standaard.

Verschillende luxe uitvoeringen

In plaats van de GT-M zijn er nu twee nieuwe luxe versies beschikbaar. De Luxury is nog het meest te vergelijken met de GT-M, maar heeft nu geperforeerde lederen stoelen en roestvrijstalen instaplijsten. Op de Skyactiv-G 184 is nu wit nappa leer optioneel. De Signature is nieuw en heeft een diepdonkerrood leder interieur, zwarte spiegelkappen, een zwarte softtop bij de Roadster en een zwart dak bij de RF (Retractable Fastback), 16 inch Rays velgen (op de 1.5 liter) of 17 inch BBS velgen (op de 2.0 liter), extra veiligheidssystemen en een achteruitrijcamera.

Daar bovenop komt als extra uitvoering, alleen voor de Skyactiv-G 184, de Sportive. Deze auto is voorzien van Recaro stoelen, een Bilstein onderstel, een strutbar, een grijze softtop bij de Roadster en een zwart dak bij de RF, extra veiligheidssystemen en een achteruitrijcamera.

Nieuwe kleur

De MX-5 is vanaf nu ook leverbaar in twee nieuwe kleuren, Deep Crystal Blue en Polymetal Gray. De kleur Eternal Blue vervalt. Prijzen van de vernieuwde MX-5 beginnen bij € 35.990 voor de Roadster, de RF kent een meerprijs van € 2.500. De nieuwe Signature uitvoering is beschikbaar vanaf € 40.990 en de nieuwe Sportive uitvoering vanaf € 46.990.

Zowel de Mazda6 2021 als de Mazda MX-5 2021 zijn vanaf heden te bestellen en zullen naar verwachting in maart in de showroom staan.

Delen via

Tags:   Mazda6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *