Nieuws 16-05-19 | 5055 keer gezien

Vanafprijs Mazda CX-30 bekend

De prijzen voor de nieuwe Mazda CX-30 zijn bekend. De Mazda CX-30 zal vanaf begin september in de Nederlandse showrooms staan. De prijzen beginnen bij € 29.990,- voor de uitvoering met Skyactiv-G 122 benzinemotor en handgeschakelde zesversnellingsbak. De uitrusting van de Mazda CX-30 lijkt op veel vlakken op de nieuwe Mazda3 zoals deze nu in de showrooms staat. Dat betekent dat er ook een Comfort en Luxury te bestellen zijn en dat het model aan het eind van het jaar ook zal beschikken over de revolutionaire Skyactiv-X motor.

De complete en definitieve prijslijst van de CX-30 kan pas worden vrijgegeven na de officiële homologatie, naar verwachting eind juli. Tot dan zijn alle andere genoemde prijzen indicaties.

Uitrusting Mazda CX-30

De nieuwe CX-30 is evenals de nieuwe Mazda3 standaard zeer rijk uitgerust met onder andere Radar Cruise Control, projectie head-up display, cilmate control, parkeersensoren achter, Mazda Connect met DAB+/Apple CarPlay/navigatie en uiteraard het bij Mazda bekende brede assortiment aan veiligheidssystemen. Daarnaast kent de CX-30 een paar unieke designelementen, zoals 16 inch lichtmetalen velgen in Gray, zwarte bekleding met donkergrijze zitting, een aantal hoogwaardige dashboardelementen in donkerblauw kunstleder, evenals de middenarmsteun en de deurpanelen en een grijze hemelbekleding.

Comfort uitvoering

Optioneel kan er gekozen worden voor de Comfort uitrusting die minimale verschillen kent ten opzichte van dezelfde versie bij de Mazda3. De enige extra uitrustingselementen zijn een automatisch te openen en sluiten achterklep en ventilatieroosters voor de achterpassagiers. Het Bose® premium-audiosysteem met designspeakers in Gloss Black is optioneel beschikbaar, evenals het leer pakket met zwart leer en dashboardelementen in donkerbruin).

Luxury uitvoering

Of er kan gekozen worden voor de Luxury uitvoering met als optie het i-Activsense pakket, bekend van de Mazda3. De 18 inch velgen van de CX-30 Luxury zijn uitgevoerd in Silver op de Skyactiv-D en in Bright Silver op de Skyactiv-X. Bij deze laatste motorisatie kan er als optie gekozen worden voor Pure White lederen bekleding, een schuif-/kanteldak (alleen i.c.m. het i-Activsense pakket) en 4WD (alleen i.c.m. met het i-Activsense pakket en het schuif-/kanteldak). De verwachte meerprijzen voor de Comfort en Luxury uitvoeringen zijn nu nog niet bekend.

Aandrijving en trekkracht CX-30

De beschikbare aandrijflijnen op de Mazda CX-30 zijn dezelfde als op de Mazda3: de Skyactiv-G 122 met Mazda M Hybrid en cilinderuitschakeling en de keuze uit een 6MT of een 6AT, de Skyactiv-D 116 met keuze uit 6MT en 6AT en de Skyactiv-X 181 met Mazda M Hybrid en een keuze uit 6MT en 6AT en 4WD. De verwachte meerprijs voor de automaat ligt rond de € 2.500,-. De Skyactiv-G zal uitsluitend beschikbaar komen in de standaardversie en als Comfort.

Evenals de CX-3 (1.200 kg) en CX-5 (1.800 kg) kent ook de CX-30 een mooi hoog trekgewicht van 1.300 kg.

Delen via

 • P. Just schreef:

  Graag toezending brochure en prijslijst van de Mazda CX30

 • Bart schreef:

  Ik zou graag vernemen of er weer verschil in dagrij verlichting komt (led alleen bij lux. versie) en of er ook een lux. versie komt zonder lederen stoelen.
  In DE zijn bij de mazda 3 deze keuzen wel afzonderlijk te maken, hopelijk bij de cx30 in NL.

 • Arjan schreef:

  Zouden de zwarte plastic delen op de cx30 ook overgespoten kunnen worden in de carrosserie kleur?

  • Roos van Mazda schreef:

   Hi Arjan, De fabriek biedt geen mogelijkheden om de kunststof bumper in een andere kleur te bestellen of te laten spuiten.

 • Bart schreef:

  Zit er ook verschil in de led dagrijverlichting tussen de uitvoeringen? De mazda 3 kent alleen led dagrij verlichting in de luxury uitvoering, wat zeer jammer is, want de andere uitvoeringen krijgen dus gele lampjes als dagrij verlichting.
  Het zou mooi zijn als dit bij de cx30 niet het geval is want anno 2019 kan gele halogeen dagrij verlichting echt niet.
  Wellicht als optie aanbieden zodat ook bijvoorbeeld een comfort uitvoering led dagrij verlichting kan krijgen? Want ik wil liever geen leder, zweet, terwijl dat bij de luxury standaard is.

 • Jaap Kuiper schreef:

  Geachte dame/heer,

  Jullie bevestiging heb ik al, maar wil graag een kleine aanpassing. Op 9 juni as kom ik met twee personen naar jullie introductie in Naarden, kan ik nog een tweede introducee meenemen, mijn schoonzoon is namelijk op zoek naar een nieuwe lease auto verderop dit jaar, dan zouden we graag met drie personen komen.

  • Roos van Mazda schreef:

   Hi Jaap, uw schoonzoon kan zich aanmelden via de link in de uitnodiging e-mail. Als u die e-mail naar hem doorstuurt zou dat moeten lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *