Nieuws 25-07-16 | 3923 keer gezien

“Veel is er niet voor nodig om één met deze machine te worden”

Autoweek nam de proef op de som en testte de Mazda MX-5 tegenover de Mini Cooper Cabrio. Welke cabrio komt als beste uit deze vergelijkingstest?

In nog geen vier seconden kun je open rijden

Wat Autoweek opvalt aan de Mazda MX-5 is het gemak waarmee de kap open en dichtgaat. Zo schrijven ze: “Het openen van de kap gaat (…) uiterst simpel en razendsnel: ontgrendelen met de handgreep boven de voorruit en in één beweging de kap naar achteren klappen. Meer is het niet. Je hoeft er je stoel niet voor uit. In nog geen vier seconden kun je open rijden.”

De kunst van het weglaten.

 Het interieur van de Mazda MX-5 is uiteraard ontworpen volgens het KODO design. Dat dit gewaardeerd wordt, blijkt wel uit de lof die Autoweek hier over uitspreekt: “(…) een overzichtelijk geheel, ontdaan van de overbodige tirelantijnen. Alles wat je aanraakt of beetpakt, voelt degelijk en solide aan (…)”

Winnaar – “Veel is er niet voor nodig om één met deze machine te worden”

Mazda komt als winnaar uit de vergelijkingstest van Autoweek. De conclusie van Autoweek luidt dan ook: “Sinds de eerste MX-5 is Mazda al vijfentwintig jaar bezig met het verder verfijnen van het concept – en met succes. Wanneer je erin past, heb je aan de MX-5 een ontzettend fijne rijmachine. Veel is er niet voor nodig om één met deze machine te worden.”

Delen via

Tags:   rijtesten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *