Nieuws 07-10-21 | 17410 keer gezien

Verdere elektrificatie door uitbreiding modellengamma

Elektrificatie
  • Introductie in Nederland van CX-60 en CX-80, beide in PHEV-uitvoering in de komende 2 jaar
  • Nieuwe Mazda MX-30 met rotatiemotor-generator wordt geïntroduceerd in de eerste helft van 2022

Om in te spelen op de toenemende behoeften van de consument, biedt Mazda vanaf 2022 een ruimere keuze aan SUV’s aan. Deze SUV’s combineren de nieuwste ontwikkeling op het gebied van duurzaamheid met het rijplezier dat kenmerkend is voor elke Mazda.

De volledig nieuwe modellen, de Mazda CX-60 en Mazda CX-80, zullen naar verwachting een belangrijk volume vertegenwoordigen voor Mazda, op zowel middellange als lange termijn. Bij deze modellen wordt maximaal gebruikgemaakt van de Building Block ontwikkeling- en productiestrategie van het merk [*1]. Met Skyactiv-technologie, gecombineerde planning en flexibele productie, zal Mazda zijn SUV-gamma uitbreiden met behulp van de nieuwste technologieën.

De CX-60 en CX-80, die over respectievelijk twee en drie zitrijen beschikken, zullen in Europa het voortouw nemen met betrekking tot de introductie van plug-in hybride modellen met een vier-in-lijn benzinemotor, in combinatie met een elektromotor. De nieuwe generatie zes-in-lijn Skyactiv-X benzinemotor en de Skyactiv-D dieselmotor worden ook geïntroduceerd in combinatie met een 48V mild hybrid-systeem, waarbij een hoog vermogen wordt gecombineerd met indrukwekkende duurzaamheidsaspecten.

Aanvulling van modellengamma: MX-30 met rotatiemotor-generator

In de eerste helft van 2022 wordt er een nieuwe aandrijflijn beschikbaar voor de MX-30, naast de reeds bestaande volledig elektrische variant. Deze aanvullende variant beschikt over een combinatie van een elektromotor en een rotatiemotor, waarbij de rotatiemotor dienst doet als generator en de batterij oplaadt tijdens het rijden.

Introductie nieuwe modellen vanaf 2025

Vanaf 2025 zal het merk een aantal nieuwe modellen introduceren die zijn gebouwd op een nieuw platform dat speciaal voor EV’s is ontworpen. Met de introductie van deze modellen ligt Mazda op schema om de elektrificatie van zijn volledige gamma in 2030 te hebben voltooid.

Naast deze nieuwe modellen blijft de Mazda CX-5, die onlangs werd geüpdatet, één van de kernmodellen in Mazda’s wereldwijde aanbod. De CX-5 en andere modellen, zoals de CX-30, zullen een sleutelrol blijven spelen in het crossover SUV-gamma van het merk; de evolutie van het design, productverbeteringen en de introductie van de nieuwste veiligheidstechnologieën en connectiviteitsfuncties, gaan ervoor zorgen dat het modellengamma zijn aantrekkingskracht blijft behouden.

*1  De unieke strategie van Mazda die erop is gericht om op efficiënte wijze hoogstaande technologieën te ontwikkelen en toe te passen door een reeks fundamentele technologieën als ‘blokken’ op te bouwen.