Nieuws, Rijplezier 03-11-18 | 5561 keer gezien

Mazda CX-3 getest door de pers

Mazda CX-3

De CX-3 is vernieuwd! Hij heeft een update gehad die voornamelijk vanuit de binnenkant merk- en voelbaar is. Autoweek, AutoRAI en Femmefrontaal hebben hem getest. Lees hier wat ze er van vonden!

Autoweek merkte al snel op dat er meer isolatiemateriaal is gebruikt in de binnenkant van de CX-3. ‘Het resultaat is dat in de CX-3 zowel met benzine-als dieselmotor geen geluiden van buiten meer binnendringen.’

Naast isolatie in de binnenkant zijn ook de stoelen vernieuwd en is het onderstel van de CX-3 geüpdatet waardoor hij nog fijner stuurt dan hiervoor.

Nu is het resultaat van alle aanpassingen in elk geval een comfortabel rijdende auto, die minder stoterig is dan voorheen. En dat zonder concessies te doen aan de rijdynamiek; de CX-3 ligt koersvast op het asfalt en laat zich met meer dan genoeg gevoel de hoek om sturen.

Naast Autoweek testte AutoRAI de CX-3 ook. Het viel hen op dat het interieur naast stiller ook rustiger is geworden: ‘Zaken die overbodig waren, heeft Mazda verwijderd. Het geheel oogt strak en clean en steekt zoals gewoonlijk bij een Mazda keurig in elkaar. Alles zit onder handbereik en Mazda’s infotainmentsysteem werkt als vanouds erg prettig’

Ook AutoRAI merkte dat de stoelen zijn vernieuwd: ‘Nu was zitten in de CX-3 al sinds het begin geen straf. En ook nu niet. Sterker nog: het zit gewoon erg goed, ook achterin.’

De Mazda CX-3 is een auto voor de liefhebber van rijden. (..) Mazda heeft de dynamiek naar een hoger plan getild door verbeteringen aan de vering, dempers en het stuurhuis. Het resultaat: de CX-3 stuurt met veel gevoel, heeft een goede wegbalans en is zelfs op hogere snelheid lekker stil. Een goede zitpositie vinden is heel eenvoudig, dankzij uitstekende verstelling van de stuurkolom en stoel.

Mazda heeft goed geluisterd naar alle feedback. Op eigenlijk alle fronten is de CX-3 weer net wat beter geworden. Hij stuurt heerlijk, is praktisch, ruim genoeg en is zelfs met de basismotor een fijne metgezel. Goedkoop is de Mazda CX-3 nooit geweest, maar dat neemt niet weg dat het nog altijd een van de best rijdende compacte crossovers is van dit moment.

Vrouwenauto’s bestaan niet, net zoals dat er geen mannenauto’s bestaan. Het is aan de andere kant altijd wel fijn om een vrouwelijk perspectief op auto’s te hebben. Daarom zijn we ook nu weer blij dat FemmeFrontaal de vernieuwde CX-3 aan hun test heeft onderworpen.

Naast dat de CX-3 aan de binnenkant is vernieuwd, is er ook een nieuwe kleur bijgekomen die we al kennen van de CX-5 en Mazda6: Soul Red Crystal. ‘De subtiele lijnen van de CX-3 spelen triomfantelijk met het zonlicht. Zeker in combinatie met de kleur Soul Red Crystal. Deze prachtige rode kleur heeft een 20% hogere kleurintensiteit en 50% meer diepte. Wij willen alles in deze kleur. Van onze nagels tot aan onze auto.’

Naast looks zijn rijeigenschappen ook belangrijk. ‘Ondanks dat het in theorie een SUV is, stuurt de CX-3 direct. Daardoor voelt hij compact en wendbaar aan, waar ik wat betreft rijervaring veel meer van kan genieten dan van de grotere SUV’s die soms als slagschepen aanvoelen. Verder glijdt hij over de weg en is het duidelijk voelbaar dat Mazda bewust bezig is geweest met de vering. Dit zorgt niet alleen voor meer rijstabiliteit, maar ook voor meer rijcomfort.’

In vergelijking met de Opel Mokka en de Renault Captur en Peugeot 2008 wordt de CX-3 omschreven als de knapste van het stel. We krijgen er zelfs een #hearteyes bij. Bedankt FemmeFrontaal!

Benieuwd geworden naar de vernieuwde CX-3? Vraag een proefrit aan, download de brochure of ga langs bij je dichtstbijzijnde dealer!

Proefrit Mazda CX-3 brochure