Nieuws 28-09-23 | 204 keer gezien

Vernieuwde Mazda2 Hybrid met meer Mazda design

Mazda2 Hybrid 2024

De vernieuwde Mazda2 Hybrid biedt een geweldige rijervaring, dankzij de full hybrid aandrijftechnologie en een dynamisch onderstel. De Mazda2 Hybrid beschikt over een vernieuwd exterieur met een echt Mazda-design. Het model is nu leverbaar in een vijftal uitvoeringen, met een nog uitgebreidere standaarduitrusting. De auto wordt standaard uitgerust als automaat en diverse veiligheidsvoorzieningen.

Sportieve stijl en vakmanschap

De Mazda2 Hybrid werd bijna twee jaar geleden gelanceerd en vestigde zich meteen als vooruitstrevend model in Mazda’s portfolio. De vernieuwde Mazda2 Hybrid heeft een nieuw gezicht gekregen door een aangepast bumper- en grilleontwerp. Samen met een unieke achterkant – ontworpen in de European Design Studio en voorzien van een liftgate design in carrosseriekleur – creëert de setup een sportieve look en geeft het de auto een expressief uiterlijk dat het handwerk van de vakmensen benadrukt.

De Mazda2 Hybrid is voorzien van intelligente hybridetechnologie die naadloos schakelt tussen de modi elektrisch, benzine en een combinatie van beide. De compacte auto combineert een 1490 cm³, 92 pk/68 kW driecilinder benzinemotor met een 59 kW elektromotor voor een totaal systeemvermogen van 116 pk/85 kW. Hij heeft een WLTP1 gecombineerd brandstofverbruik van slechts 4,0-3,8 l/100 km en een CO2-uitstoot van slechts 97-87 g/km (afhankelijk van de velgen). Standaard wordt de auto uitgerust als automaat.

Vijf uitvoeringen en standaard rijk uitgerust

Een hoog veiligheidsniveau is gegarandeerd in alle varianten: tot de standaarduitrusting behoren onder andere een veiligheidssysteem voor aanrijdingen, een waarschuwingssysteem voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook, verkeersbordherkenning en adaptieve cruise control.

Het instapmodel – dat Prime-line heet – omvat een reeks aantrekkelijke comfort- en technologievoorzieningen, waaronder keyless entry, USB-C-aansluiting en smartphone-integratie met Apple CarPlay® en Android Auto™ op een 9-inch multimediadisplay. Centre-line voegt vier extra luidsprekers toe voor een meeslepende geluidservaring. In de Exclusive-line wordt de uitrusting van de Centre-line verrijkt met automatisch inklapbare buitenspiegels, 16-inch lichtmetalen velgen, parkeersensoren voor en achter en Mazda’s Blind Spot Assist (BSM) en Parking Control Assist (RCTA).

Verbeterde luxe en technologie

De Homura bouwt verder op de Exclusive Line-uitvoering met LED-lampen voor en achter en 17-inch lichtmetalen velgen. Privacy glas, zwarte dakbekleding, half vinyl lederen stoelen, dual-zone automatische climate control en LED-interieurverlichting verhogen het comfort nog verder. Voor de Homura Plus zijn een 12,3 inch digitaal bestuurdersdisplay, een groter 10,5 inch multimediadisplay, head-updisplay en navigatiesysteem toegevoegd. Dit topmodel heeft ook een glazen panoramadak en make-upspiegels.

De toekomst van duurzame mobiliteit bij Mazda

De Mazda2 Hybrid is een belangrijke auto voor Mazda in Europa. Het bedrijf is ervan overtuigd dat door het aanbieden van een volledig pakket duurzame technologieën – variërend van batterij-elektrische auto’s, hybrides en plug-in hybrides tot een rotatiemotor als stroomgenerator – een multi-solution strategie een snelle en effectieve manier is om de uitstoot te verminderen. Mazda zal de elektrificatie van zijn modellengamma verder versnellen in het kader van de Multi Solution Strategy: tegen 2030 zal het bedrijf een volledig gamma elektrische voertuigen aanbieden voor de belangrijkste segmenten van de Europese markt.

De vernieuwde Mazda2 Hybrid wordt in het modellengamma aangeboden naast de reeds bestaande Mazda2 M Hybrid. Hiermee biedt Mazda haar klanten diverse opties in het B-segment voor zuinige voertuigen met een A-label. De Mazda2 Hybrid modeljaar 2024 staat medio februari in de Nederlandse showrooms. De prijzen worden op een later moment bekend gemaakt.

  • Vernieuwde Mazda2 Hybrid heeft een Mazda-design bij de voor- en achterzijde en beschikt over een nieuwe exterieurkleur: Glass Blue
  • Verbeterde veiligheidsvoorzieningen
  • Nieuwe line-up met Prime-, Centre-, Exclusive-line, Homura en Homura Plus

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *