Technologie, Verdieping 24-10-18 | 2956 keer gezien

Vernieuwde Mazda6 scoort 5-sterren EuroNCAP

Vijf sterren EuroNCAP

De vernieuwde Mazda6 heeft de maximale score van vijf sterren gekregen van EuroNCAP. Het is daarmee de eerste Mazda die een algehele vijfsterrenscore behaalt onder de nieuwe, strengere EuroNCAP regels van 2018.

De sleutel tot het succes is de toename in stijfheid van de SKYACTIV-Body van de Mazda6.  Daarnaast heeft de Mazda6 nog meer geavanceerde veiligheid aan boord. Tot slot is de kans op schade of letsel kleiner, samen met een verbeterde voetgangersbescherming.

Vier testcategorieën

Er zijn vier testcategorieën die onderdeel uitmaken van de EuroNCAP-crashtest: bescherming van volwassenen, kinderen en kwetsbare weggebruikers en Safety Assist (veiligheidstechnologieën). In alle categorieën verbeterde of bereikte de vernieuwde Mazda6 drie van de vier scores die zijn voorganger in 2013 behaalde.

Op het gebied van bescherming volwassenen steeg de score van de Mazda6 2018 met 3 % tot een uitzonderlijke 95 %.  Met maximale punten voor de frontale botsing met een stilstaande auto, de aanrijding van opzij en de paaltest. De score voor de bescherming van kinderen steeg met een significante 14 % tot 91 %. Met een maximum aantal punten in zowel de frontale als de laterale impactcategorieën. De verdienstelijke 66 % score in de categorie kwetsbare weggebruiker (voetgangersveiligheid) komt overeen met die van het uitgaande model. De vernieuwde Mazda6 scoort een indrukwekkende 73 % in de categorie Safety Assist.

i-ACTIVSENSE veiligheidssystemen

De nieuwe Mazda6 heeft diverse veiligheidssystemen waaronder verbeterde Mazda Radar Cruise Control, verbeterde Adaptive LED-koplampen, een Intelligent Speed Assist systeem, de auto-hold-functie van Mazda en een 360° View Monitor. De bescherming van voetgangers is ook verbeterd door de goedkeuring van een actief motorkapontwerp.

De superieure rijdynamiek draagt ook bij aan de vijfsterrenscore van de vernieuwde Mazda6. Dat is dankzij zijn lineaire, responsieve en voorspelbare acceleratie, remmen en besturing. Door de auto veiliger te maken verminderen dergelijke aspecten de kans op ongelukken nog meer, zonder het fijne rijgevoel van elke Mazda in gevaar te brengen.

Omdat veiligheid voor Mazda zeer belangrijk is, bevat de Mazda6 standaard een rijkheid aan veiligheidsopties zoals: Hill Launch Assist, Smart City Brake Support, Lane Departure Warning en Radar Cruise Control. Meer over de Mazda6 lees je hier.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *