Nieuws, Technologie 25-09-19 | 2696 keer gezien

Wereldpremière eerste in serie geproduceerde EV van Mazda op Tokyo Motor Show 2019

Mazda EV

Mazda Motor Corporation heeft op de komende Tokyo Motor Show 2019 de wereldprimeur van de eerste in serie geproduceerde volledig elektrische auto van het merk.

Als compleet nieuw model zal deze EV aan de line-up worden toegevoegd en daarmee de derde exponent vormen in de nieuwste generatie modellen van Mazda, na de nieuwe Mazda3 en CX-30. De auto beschikt daarmee over het bekende DNA en de rijdynamiek van Mazda.

Hij is ontwikkeld volgens Mazda’s mensgerichte filosofie en maakt volledig gebruik van de voordelen van een elektrische aandrijftechnologie, met prestaties waar bestuurder en inzittenden moeiteloos en met hart en ziel van kunnen genieten.

Naast deze wereldprimeur showt Mazda ook de nieuwe Mazda CX-30, de Mazda3, de CX-5, de MX-5 en de specifiek voor de Japanse markt geproduceerde CX-8.

De persdagen van de Tokyo Motor Show 2019 zijn woensdag 23 (8.00 – 18.00 uur) en donderdag 24 oktober (8.00 – 11.30 uur). De persconferentie van Mazda is op de eerste persdag om 11.20 uur (lokale tijd). De show is open voor het publiek van 25 oktober tot en met 4 november.

Wil je op de hoogte gehouden worden over dit nieuwe Mazda model? Schrijf je dan in voor updates.

Delen via

 • Walter Postma schreef:

  Geachte Mazda,
  Als ik het mij goed herinner had Mazda eind jaren ’80 begin jaren ’90 als één der eersten een auto op waterstof (Met rotatiemotor?) productierijp.
  Wordt daar verder nog iets mee gedaan?
  Zou fantastisch zijn wanneer deze ontwikkeling weer uit de mottenballen zou kunnen en Mazda als eerste een écht schone auto op de weg kan zetten.

 • Jean Haagen schreef:

  Ik lees hier;
  Naast deze wereldprimeur showt Mazda ook de nieuwe Mazda CX-30, de Mazda3, de CX-5, de MX-5 en de specifiek voor de Japanse markt geproduceerde CX-8.
  Komt er een nieuw model CX-5 uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *