Ontspanning 09-02-21 | 5285 keer gezien

Winterse Mazda Must Drive | Een tocht door het Drentse verleden

Een wit laagje ochtenddauw over het gras, sneeuw dat langzaam druppelt van de boomtakken en een felle ochtendzon die schijnt op het kleine laagje ijs op het water. De winter kan soms beeldschoon zijn. Daarom hebben wij een echte winterse must drive route uitgestippeld om optimaal te genieten met jouw Mazda, de Noordenveldroute. Neem de weg door het Noordsche veld terug naar het verleden, langs het natuurschoon van het artistieke Eelde en eindig bij de oudste monumenten van Nederland.

Noordsche veld

Begin met een reis terug in de tijd door het grote Noordsche Veld dat rijk is aan archeologische resten. Het gebied is een geschiedenistijdlijn met overblijfselen uit de Steentijd, IJzertijd, Bronstijd en het Romeinse rijk. Ben jij benieuwd hoe de mensen in de prehistorie hebben gewoond? Dan is dit de perfecte plek. Er liggen namelijk grafheuvels, sporen van oude nederzettingen en prehistorische akkers die je een mooi beeld kunnen geven van hoe het er vroeger aan toeging.

Eelde

We reizen door de fantastische natuur naar het artistieke Eelde. Het stadje wat bekend staat om zijn figuratieve kunst van na 1945. In het centrum ligt namelijk het Museum De Buitenplaats, waar je kunst kan vinden, met de nadruk op Nederlandse kunstenaars. Vergeet niet de grote bloemenveiling FloraHolland te bezoeken. Hier wordt elke zaterdag een vlooienmarkt georganiseerd en in het najaar wordt er een groots bloemencorso gehouden dat duizenden bezoekers trekt. Misschien een mooie winterse bloem voor thuis?

Hunebedden

Wat is een route door Drenthe zonder de oudste monumenten van Nederland te bekijken. Hunebedden zijn van zwerfkeien gemaakte grafkamers die in de IJstijd naar Drenthe zijn meegevoerd. Ze zijn gebouwd door het Trechterbekervolk die de tombes gebruikte om hun overleden familie te begraven. Een leuk feitje! Hunebedden hebben geen naam, maar wel een nummer. In Drenthe vind je namelijk D1 tot en met D54 binnen een straal van 30 kilometer. Trek je wandelschoenen maar aan, want dat is een aardig eindje wandelen!

Lees hier meer routes