De nieuwe Mazda3 is niet alleen een en al schoonheid om te zien. Onder de stijlvolle Kodo Design-carrosserie gaat veel meer schuil dan je zou verwachten. De Mazda3 heeft zelfs alles in huis om je als zakelijk rijder elke dag in de watten te leggen met comfort, luxe, een laag brandstofverbruik en vooral heel veel rijplezier.

Stijlvol design

De Mazda3 maakt op diverse fronten indruk. Te beginnen met zijn zeer strakke vormgeving, waarbij met name het front en de stoere achterzijde extra opvallen. Met deze auto kan je perfect komen voorrijden op een zakelijke afspraak. Ook op de Mazda3 is het Kodo Design-principe toegepast, waarbij de auto – ook als ie stilstaat – in beweging lijkt te zijn.

Rijke uitrusting

Als zakelijk rijder profiteer je ook onderweg van volop luxe, want de Mazda3 heeft een zeer rijke uitrusting. Denk hierbij aan een groot 10,25 inch centraal display, duidelijker afleesbaar voor de bestuurder. Uiteraard is Apple CarPlay* en Android Auto* mogelijk, Apple CarPlay is zelfs draadloos te gebruiken. De Mazda3 heeft verder een draadloze oplaadpad, zodat je telefoon tijdens lange ritten volledig opgeladen blijft, zonder dat je een laadkabel hoeft aan te sluiten.

Verbeterd navigatiesysteem

Het verbeterde navigatiesysteem beschikt bij de Mazda3 over een online zoekfunctie voor ‘points of interest’, waardoor de zoekresultaten nauwkeuriger, relevanter en bruikbaarder zijn. Wil je genieten van maximaal comfort en luxe? De Mazda3 Homura is ten opzichte van de standaard rijk uitgeruste Prime-line uitvoering voorzien van onder meer zwarte 18-inch lichtmetalen velgen, zwarte spiegelkappen, privacy glass, zwart stoffen interieur met rode stiksels, climate control, stoelverwarming voorin en smart keyless entry. Dat is pas aangenaam zakelijk rijden.

Volop veiligheid

Een lange werkdag achter de rug? De Mazda3 heeft verschillende actieve veiligheidsvoorzieningen die samenwerken om een maximale veiligheid te garanderen. Dat zijn Distracted Driver Alert, Autonomous Emergency Braking (AEB) dat beter werkt in het donker, een verbeterde werking van het Intelligent Speed Assist (ISA) systeem en snelheidsverbeteringen aan het Cruising & Traffic Support (CTS) systeem. Zo kom je altijd uitgerust aan op je eindbestemming. Carpoolen met collega’s? Geen probleem, want de bagageruimte is groot genoeg voor diverse tassen en de achterbank is ruim genoeg voor meerdere volwassenen.

Krachtige, efficiënte motoren

Er is in de Mazda3 keuze uit een e-Skyactiv G 122 en een e-Skyactiv G 150 benzinemotor. De e-Skyactiv X 186 blijft de krachtigste en zuinigste motor in het gamma van de Mazda3.

*Apple CarPlay is een handelsmerk van Apple Inc./ Android en Android Auto zijn handelsmerken van Google LLC.

Delen via

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *