Nieuws, Rijplezier 25-06-20 | 3388 keer gezien

AutoWeek: Kwalitatief het beste model dat je kunt krijgen in het segment

De Mazda MX-30 is de eerste elektrische crossover van Mazda. Een hele goede reden dus om aan de tand gevoeld te worden door AutoWeek. Hier lees je hoe zij de Mazda MX-30 beoordelen.

Stap in de Mazda MX-30

In het interieur valt AutoWeek het materiaalgebruik in de auto op. Maar ook de bediening wordt heel positief ontvangen. “Het laat zich heel makkelijk bedienen”. Dat geldt volgens AutoWeek vooral ook voor het nieuwe touch screen, waarop de airco bediend kan worden. “Het touchscreen reageert supersnel”. Door de afwerking in het interieur en de bediening concludeerd AutoWeek dan ook “In het prijssegment tussen de 30.000 en 40.000 euro is dit echt wel kwalitatief het beste model wat je op dit moment kunt krijgen.”

En hoe rijdt hij dan?

Door het onderstel en de besturing geeft AutoWeek aan dat de Mazda MX-30 een hele fijn rijdende auto is. Dynamisch als je het wilt maar ook erg comfortabel. Dat dynamische rijgedrag is mede te danken aan de compacte accu waarvoor Mazda heeft gekozen. Je leest hier meer over die keuze.

Door de stilte en souplesse van de Mazda MX-30 geeft AutoWeek aan dat het “echt heel erg lekker rijdt”. Daarnaast kun je zelf ook kiezen voor de mate van regeneratie met de flippers achter het stuur. Ook dit draagt daaraan bij.

Delen via

Tags:   elektrisch rijden

  • J.Haasjes schreef:

    Mooie EV en rijdt geweldig fijn . Hopelijk komt er op korte termijn een oplossing om 2 fietsen mee te kunnen nemen . ( er kan immers geen trekhaak gemonteerd worden ?) Een Thule voor op de achterklep zou mooi zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *