Design, Ontspanning 29-04-20 | 6233 keer gezien

Bezoek het Mazda Museum vanuit huis!

Op het moment zit het er even niet in om op reis te gaan. Maar vanuit huis kun je gelukkig wel afreizen naar het Mazda Museum. Er zijn er zelfs twee waar je een kijkje kunt nemen naar de prachtige collectie Mazda’s. We nemen je mee!

Mazda Museum

Mazda Museum Augsburg

In Augsburg, Zuid-Duitsland, staat het Mazda Classic – Automobil Museum Frey. Hier vind je een prachtige collectie aan historische Mazda’s. Zo staat de legendarische Mazda Cosmo Sport met rotatiemotor er. Maar je vindt er ook de Mazda Pathfinder (een stoere terreinwagen) of de Mazda GB Tricycle. Die driewieler was de eerste echte Mazda!

Klik hier om naar het museum te gaan. Als je linksboven kiest voor “Ausstellung Nord” kom je direct in de hal waar alle auto’s staan (op mobiel: eerst op de drie streepjes klikken en dan op “Ausstellung Nord”).

Mazda Museum Hiroshima

In Hiroshima is waar het voor Mazda allemaal begon. En dit is nog steeds het middelpunt voor Mazda: hier staat het hoofdkantoor, ontwikkelingsfaciliteiten en een grote Mazdafabriek. Hieronder kun je rondkijken in het museum, dat zich ook in Hiroshima bevindt. Je vindt hier heel veel modellen die belangrijk voor Mazda waren, waaronder de iconische RX-7 in een mooie groene kleur.

Historie van Mazda

De Cosmo Sport, de MX-5, de 787b en de RX-8: het zijn allemaal voorbeelden uit onze historie waar we trots op zijn. Bekijk hier in een vogelvlucht wat deze modellen voor ons hebben betekent.

Delen via

  • Sjoerd van Rees schreef:

    Goededag, ik heb sindskort een super mooie Mazda MX5 1.5 131 gekocht, en ik ben constant opzoek naar de mazda club, waar ik het vaker heb over gehoord, maar steeds ben vergeten wat de naam is. Ik zou heel graag in contact komen met zo`n club. Met zo`n club worden dus allemaal leuke activiteiten georganiseerd en ik zou daar graag aan mee doen. Ik hoop dat hier aan de goeie adres ben.

    Met vriendelijke groet, van een troste Mazda MX5 eigenaar
    Sjoerd van Rees

  • Kastermans JG schreef:

    Super mooie auto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *